Make your own free website on Tripod.com

APUNTDEPETAR, 5 anys al teu costat (16/4/03-27/12/07) MOLTES GRÀCIES!

Home | Caldes al dia | Les altres notícies | El calaix | El Micro és Teu | Kalima's Dream | Foto denúncia | Concursos | Fotos del programa | Llibre de visites | Contacta'ns | Links

Caldes al dia

CALDES AL DIA

Carnaval 2007 a Caldes: festa, festa i festa ! (10/02/07)

 

Un any més, Caldes celebra el Carnaval amb un munt d’actes previstos, essent el principal la Rua de Carnaval del dissabte 17 de febrer i el ball a la Sala Cultural del mateix dissabte.  Es pot consultar el programa sencer del Carnaval 2007 al web www.caldetes.cat

 

La Colla de Geganters de Caldes canvia de President (10/02/07)

 

Durant l’Assemblea General que els geganters del poble van dur a terme el passat dia 10 de febrer, Jaume Juan va deixar el càrrec de President de la Colla, un càrrec que ha ocupat des de 1998.  Durant la mateixa Assemblea, la fins ara també membre de la Junta Directiva, Roser Ercilla, ha estat escollida per unanimitat com a nova Presidenta dels geganters de Caldes, iniciant-se així una nova etapa d’una de les entitats més nombroses i actives del poble.

 

Maribel Baró encapçalarà la llista d'ERC a les eleccions municipals (26/01/07)

 

La militant caldenca d’ERC, Maribel Baró, serà la candidata de la formació independentista a les properes eleccions locals del 27 de maig.  Segons declaracions a Els Tr3s Micos de Caldes d’Estrac, Maribel Baró, de 23 anys, es mostra convençuda de les possibilitats del seu partit d’aconseguir representació al proper consistori per així poder aportar la visió de la gent jove de Caldes que ajudi a superar l’actual antagonisme de les forces polítiques dominants, PSC i CiU.

 

L’alcalde Josep Maria Freixas, candidat del PSC per a les properes eleccions locals (24/01/07)

 

Josep Maria Freixas, regidor de l’Ajuntament des de 1979 i alcalde des del mes de maig de 2004, ha estat escollit candidat socialista a l’alcaldia durant una Assemblea de simpatitzants i militats del PSC portada a terme el dissabte 20 de gener.  Freixas promet una candidatura que combinarà experiència i renovació i demana la confiança dels caldencs per a seguir sent “l’alcalde de tots” i tirar endavant un bon programa electoral.  Josep Maria Freixas va substituir a l’alcalde Joan Rangel quan aquest fou designat Delegat del Govern a Catalunya (maig de 2004).  Les eleccions municipals seran el 27 de maig d'enguany.

 

Valoració positiva de Caldes i de l’Ajuntament en una enquesta publicada pocs mesos abans de les eleccions locals (13/01/07)

 

Com ja va fer el 1999 i el 2003, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac informa sobre una enquesta, elaborada per ordre del mateix consistori, pocs mesos abans de les eleccions municipals (27 de maig de 2007).  L’enquesta, publicada al número 166 de la revista PORTADA, que edita el mateix Ajuntament, remarca el 90% de la gent que se sent satisfeta de viure a Caldes, el 36% que creu que Caldes ha millorat en els darrers anys, el 44% que creu que el poble millorarà, el 89% que creu que l’aposta pel termalisme és bona o molt bona, el 88% que creu que l’Ajuntament l’atent bé o molt bé i que la gestió de la corporació municipal treu una nota mitjana de 6,2.  Si voleu llegir informació sobre aquesta enquesta, entreu directament a l’adreça http://www.caldetes.cat/portada/default.htm  (CLIQUEU SOBRE PORTADA GENER 2007) Els enquestats han estat 175 persones d’una població d’uns 2.500 habitants.

 

Cavalcada de Reis 2007 a Caldes (31/12/06)

 

Una any més, els Reis d’Orient visitaran Caldes d’Estrac.  A partir de les set de la tarda, del divendres 5 de gener, Ses Majestats iniciaran el seu recorregut pels carrers del poble, una passejada que finalitzarà a la Plaça de la Vila, on els nens i nenes podran donar la carta personalment als Reis.

El BOE canvia el nom del nostre poble i li diu Caldes d'Strach (15/12/06)

 

Segons ha informat el diari digital e-notícies, el Boletín Oficial del Estado (BOE) publicà, el divendres 15 de desembre, una resolució de la Direcció General de Costes que canvia el nom de Caldes d'Estrac pel de Caldes d ' Strach (Barcelona). La resolució del Ministeri de Medi Ambient exposa la "licitación de contrato de obra de acondicionamiento de la zona varada de Caldes d ' Strach (Barcelona)".    Per cert, independentment de l’escriptura del nom... es tracta d’una bona noticia, no?

 

Neix el consorci de gestió de la TDT pública del Baix Maresme i Caldes d’Estrac serà el municipi que farà la més reduïda aportació econòmica (15/12/06)

 

El consorci per a la gestió de la nova televisió digital terrestre (TDT) pública al centre i sud de la comarca ja s’ha constituït. El Canal 1 de la TDT ha de ser un dels motors per fer del Maresme un referent en el camp de les noves tecnologies. El director gerent del consorci serà  Jordi Marín i a la reunió de constitució es va establir el percentatge de participació en l'ens que determinarà l'aportació econòmica de cada municipi. A cada extrem, Mataró, amb un 51% i Caldes d'Estrac, amb un 1,10%.

 

El Suprem pren una decisió incoherent i ratifica que Caldes no pot quedar-se territori dels pobles veïns (15/12/06)

 

La justícia ha tornat a desestimar la demanda de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac per fer-se seva una part dels termes municipals d'Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt, territoris que es troben molt més propers a Caldes que no pas a Arenys o Sant Vicenç i que, a més, els seus ciutadans fan vida al nostre poble. El Tribunal Suprem ha emès una sentència que ratifica la resolució que fa dos anys va fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i condemna el consistori de Caldes a pagar el cost de tot el procés, segons ha informat aquesta setmana el diari EL PUNT. Els governs de Sant Vicenç i Arenys de Mar coincideixen a dir que la resolució no hauria d'afectar la relació «cordial» i de «bon veïnatge». L'alcalde de Caldes, Josep Maria Freixes, defensa que el procés judicial seguirà «si els veïns de la zona ho reclamen».  La majoria de veïns d’aquestes zones reclamen pertànyer a Caldes per molts motius com, per exemple, per anar a fer amb condicions una simple gestió a l’Ajuntament del seu municipi o al metge de capçalera que els pertoca.

 

RENFE adaptarà l’estació de Caldes d’Estrac per a minusvàlids, una mesura que arriba tard però que cal valorar com a fet positiu (09/12/06)

 

L'estació de Caldes d'Estrac serà una de les que es milloraran, per fi, durant el 2007. RENFE s'ha compromès a millorar l'accessibilitat a tres estacions de la comarca: la de Sant Pol de Mar, la de Caldes d'Estrac i la de Sant Andreu de Llavaneres. Els treballs consistiran a apujar el nivell de les andanes i la mesura servirà per adaptar el servei a persones amb mobilitat reduïda. Les obres tindran un termini d'execució de 10 mesos un cop estiguin adjudicades. En aquestes millores de la línia 1 de Rodalies també s'inclouen les estacions de Maçanet i Blanes, ambdues a la comarca de la Selva. El pressupost per adequar les cinc estacions és de més de 910.000 euros. Cal recordar que la companyia també posarà en funcionament nous trens i té previst incorporar nou personal d'informació al viatger tant dins els combois com a les estacions.  Caldrà veure ara si la remodelació parcial de l’estació de Caldes ve acompanyada d’una necessària reforma més àmplia que hauria d’abarcar tot l’edifici de RENFE i el seu entorn.

 

Santa Llúcia ja és aquí ! (02/12/06)

 

La Festa de Santa Llúcia és l’última de les grans festes del poble de Caldes abans que s’acabi l’any.  Entre el 8 i el 13 de desembre hi ha diversos actes previstos, els quals es poden consultar al web www.caldetes.cat  Entre altres, destaquen els actes dirigits als més menuts del poble, el petit Correfoc i el ball popular de dissabte i la Trobada de Gegants i el Recital Poètic de diumenge. 

 

Marta López Paytubí, candidata del PP a Caldes, treballa per aconseguir representació a l’Ajuntament (03/12/06)

 

Per primera vegada en molts anys, el Partit Popular té una oportunitat real d’obtenir representació a Caldes a les properes eleccions municipals del 27 de maig.  En el record queden els “candidats fantasma” per omplir l’expedient que presentava el PP en anteriors convocatòries locals i ara, de cara al 2007, la nova candidata popular està treballant per aconseguir representació i trencar amb el bipartidisme existent a Caldes des de fa anys.  En una entrevista a la revista Els Tr3s Micos de Caldes d’Estrac, Marta López Paytubí remarca que el seu compromís amb el nostre poble és “seriós, meditat i que va per llarg”.  Els primers passos van en aquest sentit, ja que des de fa temps se la pot veure en diversos actes i en els Plens municipals que s’acostumen a convocar un cop al mes, així com la posada en marxa del seu bloc a internet http://holacaldetes.bloc.cat  .  A més a més, a la pregunta de possibles futurs pactes post-electorals, López Paytubí deixa clar que, malgrat alguns diuen que el pacte amb CiU ja està tancat, el seu equip decidirà en funció del que es consideri millor pel poble de Caldes i en base als respectius programes electorals i propostes de govern.  Cal recordar que, l’última vegada que el PP va obtenir representació a l’Ajuntament de Caldes fou l’any 1983, quan llavors el partit s’anomenava Aliança Popular.  En aquella legislatura (1983-1987), els dos regidors d’AP van ser els únics que es trobaven a l’oposició, davant del Govern de coalició entre l’Agrupació d’Electors per Caldes i Convergència i Unió.  Lluny d’aprofitar la situació per crear una alternativa de Govern, a partir de les següents eleccions el PP va desaparèixer del Ple Municipal.

 

 

Piscina i nous vestidors al Poliesportiu (02/12/06)

 

Segons informa Els Tr3s Micos número 6, el Govern Local segueix amb el seu objectiu de completar l’adequació dels complex esportiu municipal. Després del tancament de la façana del pavelló, ara es durà a terme una remodelació de la piscina i la construcció d’uns nous vestidors que permetran una major utilització de totes les instal·lacions.

 

La tortosina, i ciutadana de Caldes d’Estrac, Dora Farnós guanya el Tinet de narrativa curta per internet (19/11/06)

 

“Sopa instantània” és el títol de l'obra que es va proclamar guanyadora del desè premi Tinet de narrativa curta per internet, una de les convocatòries dels Ciutat de Tarragona. L'autora és la tortosina Dora S. Farnós, que actualment viu al nostre poble, i que veurà la seva narració publicada a Cossetània Edicions, juntament amb altres treballs que ha seleccionat el jurat, entre els 218 que s'havien presentat enguany. El veredicte es va fer públic durant una xerrada sobre el podcasting, organitzada per Oasi i l'Ajuntament de Tarragona a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona.  Dora Farnós és professora d'economia de batxillerat a l'IES Damià Campeny de Mataró i ha guanyat tres anys seguits (del 2004 al 2006) la Mostra Literària del Maresme. També enguany, ha quedat finalista del concurs Scribo en la modalitat breu amb el conte Jo i les meves circumstàncies. Ha publicat contes en diferents pàgines d'internet tan pròpies com alienes en forma de col·laboració.

 

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac percebrà 260.000 euros per adaptar el mercat municipal de la Vila, per convertir-lo en un centre comercial modern i competitiu (18/11/06)

 

 La Diputació de Barcelona, a través del programa Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat, ha atorgat ajuts per un valor total de 1.795.679 euros als ajuntaments de Badalona, Caldes d´Estrac i Cardedeu, i al Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, pel finançament de diverses actuacions. Pel que fa a l’adaptació del mercat local de Caldes, es reformarà completament el seu interior i s´actualitzaran les seves instal•lacions, tot adaptant-se l´activitat a la normativa mediambiental.

 

 VIII Jornades de la Mongeta del Ganxet (11/11/06)

 

 L’Ajuntament de Caldes i l’Associació de Restauradors i Hostalers del poble organitzen, un any més, la Festa de la Mongeta.  Els retaurants de Caldes oferiran, a partir del dijous 16 de novembre, menús especials a base de mongetes del ganxet.  La inauguració serà el dijous 16, a les 7 de la tarda a la Sala Cultural, i serà presidida per l’alcalde de Caldes, Josep Maria Freixas, i pel president de l’ARHC, Josep Navarro.  Podeu veure el programa de les Jornades a l’enllaç que trobareu a www.caldetes.cat

 

Sant Andreu de Llavaneres és la població convidada de la Trobada de Creadors 2006 (11/11/06)

 

El proper dissabte, 18 de novembre, l’alcalde de Caldes, Josep Maria Freixas, i l’alcalde de Llavaneres, Víctor Ros, inauguraran la VII Trobada de Creadors Locals de Caldes d’Estrac.  Del 18 al 26 de novembre hi haurà diverses activitats dutes a terme per artistes locals i de fora del poble.  El programa de Caldetes Ràdio APUNTDEPETAR, col.labora, com cada any, amb una edició especial que s’emetrà el dijous 23 de novembre de 19.30 a 21.30 hores.  Podeu veure el programa de la Trobada 2006 a través de www.caldetes.cat  

 

 

Homenatge a Miquel Navarro (11/11/06)

 

Miquel Navarro, exregidor a l’Ajuntament de Caldes, activista cultural i membre del col.lectiu de teatre Strak, va morir el 25 d’agost de 2005.  El diumenge 12 de novembre es recordarà a en Miquel en un acte-homenatge a la Sala Cultural (19 hores).

 

 

Jornades del Bolet (4/11/06)

 

Tardor és temps de bolets.  Caldes celebra, des de fa set anys, una festa dels bolets amb conferències, demostracions de cuina, tast de bolets...  Enguany s'arriba a la setena edició, la qual es celebrarà el cap de setmana de l'11 i el 12 de novembre.  Més informació a l'enllaç directe al programa previst que es troba al web www.caldetes.cat

 

Eleccions al Parlament de Catalunya 2006:  CiU també guanya a Caldes i la participació se situa per sobre de la mitjana catalana (2/11/06)

 

CiU ha obtingut 507 vots, 43,08% del total. El PSC, amb 245 vots es situa com a segona força més votada (20,82%).  Els altres partits: ERC 164 vots (13,9%), IC-EV 90 vots (7,65%), PP 82 (6,97%).  La novetat d’aquestes eleccions, com a tot Catalunya, ha estat el nou partit Ciutadans-Partit de la Ciutadania, que en la seva primera participació electoral a Caldes ha obtingut 37 vots (3,14%).  També cal destacar la participació a Caldes:  1.184 caldencs van votar i situen la participació al 62,45 % ,  per sobre de la mitjana catalana.

 

Campanya electoral a Caldes (21/10/06)

 

Els partits locals fan campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya de l'1 de novembre.  A part de les tradicionals pancartes i cartells, CiU ha organitzat un acte per a nens amb un gran inflable, el qual tindrà lloc a l'Esplanada Can Muntanyà el diumenge 22 d'octubre a partir de les 11 h.  A més a més, el candidat maresmenc Ramon Camp (CDC) ha visitat aquesta setmana el poble.  Per la seva banda, el PSC ha organitzat un acte per a aquest dijous 26 d'octubre, a les 19:30h, sota el nom "Ningú farà més pels catalans", a càrrec de Consol Prados i Conxita Rodríguez, candidates al Parlament de Catalunya.  CiU també té previst fer un acte el dissabte 28 d'octubre, a les 19h, amb Ramon Camp.  Els dos actes es faran a la Sala Cultural de l'Ajuntament.

 

linea.jpg

 

El PSC  de Caldes publica, al seu web, la sentència que condemna a Xavier Camps, ex-regidor de CiU a l'Ajuntament i marit de la Presidenta local de Convergència (21/10/06)

 

L'agrupació local del PSC ha publicat al seu web www.psc.es/ambit/caldesdestrac el comunicat de la condemna penal a Camps, exregidor d'urbanisme de CIU a Caldes d'Estrac.  La nota del PSC diu, textualment, que "l'exregidor d'urbanisme de CiU de Caldes d'Estrac, Xavier Mª Camps Sardà, ha sigut condemnat per un delicte de desobediència a l'autoritat per continuar realitzant obres que no s'ajustaven a la llicència municipal".  A més a més, es publica la sentència.

 

linea.jpg

 

Prevenció davant la visita del mosquit tigre (21/10/06)

 

Fa uns dies algunes persones de Caldes van ser ateses amb picades de mosquit tigre. Segons va explicar el metge, Màrius Biscarri, els casos no s'han produït de cop sinó que fa setmanes que ha hagut d'atendre pacients amb picades que els fan molta més reacció que les produïdes per mosquits comuns. Tot i l’aparença alarmant de la noticia, només en un parell de casos va ser necessari receptar antibiòtic. L’alcalde, Josep Maria Freixas, ha dit que s'ha netejat des de l'estiu el tram final de la riera, on s'acumula l'aigua quan plou, per evitar la proliferació de mosquits. Freixas va dir també que aquesta espècie acostuma a reproduir-se en espais més reduïts i per això es recomana no deixar aigua estancada a les cases.  Fa uns dies que l’Ajuntament està repartint tríptics amb informació per evitar les picades d’aquest mosquit o amb informació per saber què fer un cop han picat.

 linea.jpg

 

70 anys de la Guerra Civil espanyola (21/10/06)

 

El divendres 20 d’octubre es va inaugurar l’exposició “Solidaritat catalana. Refugiats a Caldes d’Estrac durant la Guerra Civil 1936-1939”, la qual es podrà visitar a l’Equipament de Promoció Econòmica i Cultural fins al 10 de novembre (de dilluns a divendres de 9 a 14.30h, dimecres de 17.30 a 20h i dissabtes i diumenges d’11.30 a 14h)

 

linea.jpg

 

Caldes tindrà Escola de Música (30/09/06)

 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Caldes d'Estrac, Miquel González, en una entrevista que publicarà la propera edició d”Els Tr3s Micos”, explica la signatura d'un conveni amb l’Ajuntament de Sant Vicenç del Montalt, mitjançant el qual Caldes gaudirà de cursos a càrrec de l'Escola de Música Municipal L'Oriola, que actualment funciona al municipi veí.

 

linea.jpg

 

Marta López Paytubí, número 54 a la llista del Partit Popular per Barcelona (30/09/06)

 

Marta López, candidata del PPC a l’alcaldia de Caldes, anirà a la llista del PPC per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del dia 1 de novembre. López ocuparà el lloc 54 de la llista de Barcelona.

 

Cal recordar que una altra caldenca, la regidora de CiU Susanna Romero, anirà de número 66 a la llista de CiU per Barcelona.

 

linea.jpg

 

Joaquim Arnó és entrevistat per Caldetes Ràdio (30/09/06)

 

Després d’haver estat anys i anys sense poder participar a Caldetes Ràdio, vetats indirectament pel Govern local del PSC, CiU va ser present dissabte passat a l’emissora local, on la Teresa Márquez, directora i presentadora d’EL MAGAZIN, va entrevistar a Joaquim Arnó, candidat de CiU i actual regidor a l’Ajuntament.

 

linea.jpg

 

 

Programa 1, un dels dos canals digitals públics del Maresme, cobrirà els municipis de la comarca situats entre Caldes d’Estrac i Montgat (16/09/06)

 

Mataró haurà d'exercir un paper de lideratge d'un dels dos canals digitals públics que tindrà la comarca del Maresme, segons declara el regidor de Presidència del consistori de la localitat, Esteve Terradas. Aquest canal, denominat Programa 1, cobrirà els municipis de la comarca situats geogràficament entre Caldes d'Estrac i Montgat, i comprendrà un total de 16 municipis. El Programa 2, és a dir, l'altre canal digital públic, cobrirà la franja dels pobles de l'Alt Maresme.

 

Terradas ha presentat aquesta setmana la creació del consorci que gestionarà el canal. Va explicar les pautes per les quals s'haurà de regir el nou canal televisiu: «S'haurà d'impulsar un diàleg i consens entre els 16 ajuntaments i el Consell Comarcal; haurà de ser un canal sostenible econòmicament i s'haurà de treballar amb professionalitat i rigor», declarava Terradas.  A llarg termini es preveu que els estudis d'aquest canal se situïn a les dependències del Tecnocampus de Mataró.

 

linea.jpg

 

El grup municipal de CiU celebra el sopar de Festa Major el 22 de setembre, 11 dies després de finalitzar la festa gran de Caldes (16/09/06)

 

El sopar comptarà amb la col·laboració de Josep Rull, diputat al Parlament de Catalunya i cap de llista en les eleccions municipals del 2007 per la ciutat de Terrassa.  El sopar serà al Restaurant Fonda Manau per un preu de 25 €. Els interessats a anar-hi poden trucar al telèfon 937911923.  El nom del sopar, “Sopar de Festa Major”, no és el més adequat després d’onze dies d’haver finalitzat l’esmentada Festa, però és una bona oportunitat perquè els simpatitzants i militants convergents es reuneixin per a fer caliu en uns moments de proximitat de les eleccions locals.

 

linea.jpg

 

Marta López Paytubí és la primera candidata a l’alcaldia de Caldes que estrena un bloc (16/09/06)

 

La candidata del Partit Popular de Catalunya a l’alcaldia de Caldes, Marta López, ha estrenat un lloc Web a partir del qual vol donar-se a conèixer i, sobretot, transmetre les seves opinions i posicions envers els temes que afecten i interessen als ciutadans de Caldes.  http://martalopezpaytubi.blocat.com és el bloc de la candidata del PP.  Una bona iniciativa de cara a augmentar la interacció entre la ciutadania i els polítics.

 

 

linea.jpg

 

 

La Diada Nacional de Catalunya es celebra a Caldes amb una ofrena floral al Monument de Lluís Companys (12/09/06)

 

L'11 de setembre d'enguany va tornar a reunir, davant del Monument en homenatge al President Companys, a un nombrós públic, entitats i partits polítics que van fer la seva ofrena per celebrar aquest significatiu dia.  Les entitats i partits van desfilar davant el Monument després de la benvinguda per part del regidor Ricardo Pérez.  L'alcalde Josep Maria Freixas va tancar l'acte amb un discurs i, finalment, els ciutadans presents van cantar l'Himne català, Els Segadors.  La novetat d'enguany ha estat la presència i la posterior ofrena del Partit Popular de Caldes d'Estrac.  Cal recordar que l'11 de setembre tanca, cada any, la Festa Major de Caldes.  A més a més dels actes institucionals, hi va haver un concert de música tradicional catalana a l'Esplanada Can Muntayà i Havaneres al Parc Joan Maragall.

 

linea.jpg

 

Tothom a gaudir de la Festa Major de Caldes d’Estrac 2006 ! (26/08/06)

 

El proper 1 de setembre s’inicia la Festa Major d’Estiu de Caldes, la qual s’allargarà fins la Diada Nacional de Catalunya, l’11 de setembre.  Futbol sala, teatre, gegants, correfoc, puntaries, petanca, espectacles infantils, exposicions, balls populars, festes i actes tradicionals… seran els ingredients d’una festa a l’aire lliure i oberta a tot tipus de públic.  Podeu consultar el programa a través del web de l’Ajuntament de Caldes www.caldetes.cat

 

linea.jpg

 

Remodelació parcial de la senyalització de llocs d’interès del poble (26/08/06)

 

L’Ajuntament de Caldes ha començat a col·locar alguns nous senyals indicadors d’indrets d’interès local, tant pels que ens visiten amb cotxe com pels que van a peu.  Malgrat visualment sembla que es tracta d’una remodelació parcial, ja que es continuen observant mancances i, a més, algunes senyalitzacions antigues segueixen al seu lloc, és clar que les noves indicacions facilitaran la guia dels ciutadans que ens visiten.  Per cert, cal valorar positivament que, per primera vegada, en un d’aquests nous senyals s’informa que el Punt d’Informació Turístic de Caldes es troba a la mateixa Fundació Palau, un Punt d’Informació que fins no se sap quan es trobava al Local de Promoció Econòmica i Cultural i amb un horari força reduït per tractar-se d’un punt d’informació.

 

linea.jpg

 

LA DORMIDA ja és aquí (20/08/06)

 

Els Diables d’Estrac ja es troben treballant amb l’objectiu que LA DORMIDA d’enguany sigui la millor.  Fa anys un grup de joves de Caldes va decidir organitzar una nit de festa i gresca a la platja. A aquella festa se la va anomenar “La Dormida” i any rere any l’èxit els ha acompanyat, amb puntes d’assistència en anys concrets superiors a les 2.000 persones.

 

Ara, després de dotze edicions marcades per algunes dificultats derivades de la manca dels permisos de les autoritats competents o per la incidència de la pluja, torna LA DORMIDA.  A partir de les vuit del vespre del dissabte 26 d’agost, a la zona de les pistes de volei-platja de Caldes, els qui vulguin participar-hi trobaran tallers i animació infantil, carpes, servei de bar, paradetes i “de tot una mica” com diuen els organitzadors. A partir de les 9, hi haurà una botifarrada i després actuacions de tota mena: “La Pegatina Sound Sistem”, Punxa-discos de rumba “El Capità”, “Plouen Catximbes” (reggae català), “Kilombo” (malabars i batucada), “Fundación Convenio Latino” (hiphop), “Terroristes del son” (mestissatge i rumba), més música, espectacles improvisats i a més, una sorpresa que l’organització no ha volgut desvetllar.

 

linea.jpg

 

25 anys dels Gegants de Caldes (20/08/06)

 

Aquest 2006 els geganters de Caldes celebren els 25 anys dels seus gegants.  En Busquets i la Fàtima van ser construïts l’any 1981 i, malgrat la seva reconstrucció total el 1987, any també de creació de la Colla, i de l’aparició d’El Nano, el gegantó, més endavant, la commemoració dels 25 anys agafa com a referència l’inici dels primers passos dels dos gegants grans del poble.  Per aquest motiu, hi haurà una exposició a la Sala Cultural per tal que els visitants puguin gaudir dels records que la Colla gegantera de Caldes ha rebut quan han anat a visitar altres pobles.  També es podran veure fotografies, vídeos, documents històrics, tot plegat fent referència al període 1981-2006.

 

L’exposició s’inaugurarà el dissabte 26 a les 12 del migdia i les portes obertes tindran el següent horari: dissabte 26 i diumenge 27 de 12 a 14 h. i de 18 a 20 h. Del dilluns 28 al divendres 1 de setembre, de 18 a 20 h.  I el dissabte 2 i el diumenge 3 de setembre, de 12 a 14 i de 18 a 20.

 

linea.jpg

 

El Barri de L'Isla celebra la seva festa (14/08/06)

 

Com ja és habitual, L'Isla celebra la seva petita Festa Major durant el mes d'agost. Pel cap de setmana del 19 i 20 els Veïns d'aquest barri de Caldes han organitzat diverses activitats: el dissabte hi haurà ball popular a partir de les 22 hores;  el diumenge, escumada i xeringada a les 12 hores i pallassos i xocolatada a partir de les 18 hores.

 

linea.jpg

 

El Torneig Vila de Caldes de Volei Platja arriba a la seva tercera edició (14/08/06)

 

El tercer Torneig Vila de Caldes de Volei Platja tindrà lloc a les Pistes de Volei de la platja de Caldes el proper dissabte 19 d'agost durant tot el dia.  Aquest campionat l'organitza l'Associació Esportiva de Caldes d'Estrac i enguany s'espera aconseguir l'èxit de les dues anteriors edicions.

 

linea.jpg

 

El tradicional concert de Jazz de cada estiu es celebrarà el dilluns 14 d'agost (08/08/06)

 

El proper dilluns, dia 14 d'agost, a les 22.30 hores, Arrels Cultura organitza, un any més, una vetllada amb música a la Pèrgola de Can Muntanyà.  El Jazz serà el protagonista d'aquesta nit musical.

 

linea.jpg

 

Deu anys del Torneig de Futbol Sala de Caldes d'Estrac (08/08/06)

 

Enguany, el Torneig es desenvoluparà entre el 16 d'agost i l'1 de setembre al Poliesportiu Municipal.  Aquest campionat futbolístic, organitzat pel Futbol Sala Caldes d'Estrac, celebra el seu desè aniversari.  Per a inscriure's i/o obtenir més informació, cal trucar al 647 58 06 34 o dirigir-se directament al Casal de Joves de 18 a 21 hores fins el 13 d'agost.

 
linea.jpg
 
El portaveu de CiU de Caldes, Joaquim Arnó, diu que "el govern local pateix una inconsciència col.lectiva que el porta cap el precipici" (08/08/06)

En una entrevista realitzada per la revista Els Tr3s Micos de Caldes, el cap de Convergència assegura que “si vols fer les coses ben fetes, has de dedicar-lis temps” i és per això que tornarà a encapçalar la candidatura de la federació nacionalista a Caldes.  Arnó està convençut que guanyaran perquè "la situació de Caldes no pot aguantar més temps" i diu que "Caldes és com aquella casa en la que mai has fet un manteniment, es cau a trossos". Joaquim Arnó també demana la col.laboració ciutadana per tirar endavant el municipi.

linea.jpg

 

Caldes té un 15% de població immigrant (3/08/06)

 

L'informe, elaborat a partir de les dades facilitades per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat,  fa referència a les persones empadronades i de Caldes es diu que hi ha un 15% d'immigració.

 

linea.jpg

 

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac col.loca plafons informatius a indrets d'interès turístic del poble (3/08/06)

 

La Fundació Palau, els Banys Termals, la Capella del Carme, l’Església Parroquial, el Parc Muntanyà, entre molts altres racons de Caldes tenen, a partir d’ara, uns plafons informatius que ajuden al visitant a conèixer més sobre el poble en general i sobre l’edifici, monument, casa o racó en particular. Malgrat l’època, mitjan d’estiu, no és la més adequada per col·locar aquests plafons, cal valorar positivament l’iniciativa de l’Ajuntament i la seva aposta per tirar endavant polítiques amb l’objectiu de cridar l’atenció dels turistes durant tot l’any, sobretot des de la vessant cultural.

 

Precisament perquè Caldes és un poble turístic, al qual hi trobem visitants de la resta de l’Estat espanyol i de tot el món, sorprèn el fet que els plafons només es trobin en llengua catalana, ignorant l’altra llengua cooficial a Catalunya i la parlada per molts visitants que venen de diferents punts d’Espanya, és a dir, la llengua castellana. També, evidentment, es troba a faltar la llengua internacional per excel·lència, l’anglesa. En definitiva, de moment, i fins que no hi hagi una esperada rectificació, només seran les persones que saben català les qui s’assabentaran de l’interessant informació que es troba en aquests innovadors plafons.

 
linea.jpg
 
Els veïns del carrer Sant Pere fan el seu sopar de germanor (3/08/06)
 
Com ja és tradició en els darrers anys, els veïns del carrer Sant Pere han organitzat un sopar de germanor per aquest dissabte 5 d'agost.  Els veïns i tot aquell qui ho vulgui, pot assistir a la festa portant un plat preparat de casa seva, per tal que tothom pugui menjar de tot i variat.
 
linea.jpg
 
 Els veïns del barri marítim de Sant Vicenç denuncien que l'Ajuntament els té abandonats i sense serveis i no descarten demanar annexionar-se a Caldes d’Estrac (30/07/06)

 

Els veïns de Can Ripoll, Can Boada i Montalparc de Sant Vicenç de Montalt estan farts de promeses i exigeixen una actuació d'urgència al barri, informa el diari comarcal EL PUNT. Per als residents d'aquest veïnat, que es troba a tocar de la carretera Nacional II, el poble està dividit en dos espais diferenciats i separats per uns tres quilòmetres: el poble de dalt i el poble de baix. «Però tots els serveis i les infraestructures s'han fet a dalt», es queixen. El malestar fa temps que s'arrossega, però ara que hi ha pendent d'aprovació el pla urbanístic del municipi, els ànims s'estan exaltant. El president dels veïns de Can Boada i Can Ripoll assegura sense embuts que per al govern de Sant Vicenç, integrat pel PSC, ERC i el grup independent Anem, els més de 2.400 residents de la zona, són considerats «ciutadans de segona». «Paguem els impostos com tots però les inversions i millores van a parar només a dalt del poble, aquí per no tenir, encara no disposem ni d'una xarxa d'aigües pluvials en condicions», diu. A l'estiu, amb l'increment de població per l'arribada d'estiuejants, la situació s'agreuja encara més.

 

Les dues associacions admeten que volen intensificar les accions de protesta per exigir «unes carències històriques». De fet, no descarten demanar constituir-se «en pedania» o annexionar-se al municipi veí de Caldes d'Estrac, perquè utilitzen més els serveis d'allà que els del mateix poble de dalt.

 

linea.jpg

 

L'alcalde de Caldes, el socialista Josep Maria Freixas, inculpat per no haver donat informació (30/07/06)

 

L'alcalde de Caldes d'Estrac, Josep Maria Freixas (PSC), s'haurà de personar als jutjats de Mataró el 28 de setembre com a inculpat per haver-se negat a facilitar informació al grup de CiU, a l'oposició. En concret, es va negar a donar un còpia del compte general del 2004 malgrat que una sentència de l'agost del 2005 l'hi obligava. El portaveu de CiU Joaquim Arnó lamenta que s'hagi hagut d'arribar als jutjats «per disposar d'una informació que tots els regidors tenen dret a tenir i consultar».

 
linea.jpg
 
LA VARADA DELS PESCADORS TORNA A SER NOTÍCIA (28/07/06)
 
Tal i com és habitual des de fa anys, quan falten pocs mesos per les eleccions el tema de la varada dels pescadors torna a sortir a la llum.  Ara ha estat la revista Els Tr3s Micos que, en la seva edició número tres, ha tret el tema de la varada sota el títol " La nova varada de la platja de les barques, a punt abans no acabi l'any".  És conegut per tothom la lentitud dels tràmtis buròcratis i que la relació entre Administracions a vegades fa que el temps d'espera encara es faci més etern.  La majoria de caldenc s vol veure reordenat aquell indret emblemàtic pel poble, actualment en un estat depriment i vergonyós.  Ara bé, també hi ha veus que manifesten que una varada de barques en un poble on pràcticament no hi ha pescadors, doncs no té cap sentit.  Independentment de les diferents opinions existents, la reordenació de la Platja de les Barques serà beneficiós per tothom. Ara, però, caldrà esperar a finals de 2006 per fer una avaluació sobre el tema.
 
 
linea.jpg
 
 
El FESTIVAL POESIA I + FINALITZA LA SEVA PRIMERA TEMPORADA (28/07/06)
 
El diumenge 30 de juliol finalitza aquest festival que va començar el 30 de juny.  Durant un mes s'han anat oferint diversos actes i diferents activitats relacionades amb la poesia, el teatre, la música i l'espectacle en general.  Aquest diumenge es faran els dos últims actes previstos:  a les set de la tarda es podrà gaudir de l'espectacle poètic "Un plat pla ple de poesia", a càrrec de Tantàgora i dirigit als més petits".  A les deu de la nit, la Rosa Zarafoza i l'Eduard Iniesta ens oferiran un repertori de cançons de tot el món.  Els dos actes tindran lloc al Pati de la Fundació i a la Pèrgola de Can Muntanyà respectivament.

 
linea.jpg
 
 
El Grup de Teatre Juvenil de Caldes presenta l'obra "Somni d'una nit d'estiu" (18/07/06)

El diumenge 23 de juliol, a les 7 de la tarda, "Somni d'una nit d'estiu serà representada pel Grup de Teatre Juvenil de Caldes d'Estrac a la Sala Cultural del municipi.

linea.jpg

 
La Botifarrada Gegantera torna a animar l'estiu (16/07/06)
 
El proper 29 de juliol es celebra la gran i tradicional festa de la Botifarrada Gegantera, la qual ja ha arriba a la seva edició número 11. Les entrades per a més de 600 persones s'han posat a la venda des del 12 de juliol i fins el 26 (de dilluns a divendres, de 12 a 14 hores, a l'Ajuntament) i cada entrada té un cost de 18 euros (sopar a base de botifarra amb mongetes, piscolabis, postres, begudes i cafè i ball popular).

linea.jpg

La regidora caldenca Susanna Romero es presenta, i és ratificada, com a pre-candidata de CiU a les eleccions al Parlament (16/07/06)

El President Pasqual Maragall ja ha anunciat que les eleccions catalanes seran l'1 de novembre. Els partits catalans ja fa dies que es preparen per a aquests comicis anticipats. Doncs bé, la regidora de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Caldes, Susanna Romero, ha formalitzat la seva candidatura, i ha estat ratificada per l'assemblea de CDC del dijous passat, per a ser un dels tres pre-candidats que correspon presentar a l’Agrupació del Maresme de CDC, per a formar part de les llistes de CiU a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

Els militants de CDC del Maresme van triar, dijous passat, en assemblea a Arenys de Mar, els candidats a formar part de les llistes al Parlament. Divendres passat es va acabar el termini per a presentar candidatures i a més de la regidora de Caldes, Joan Morell, alcalde de Pineda de Mar i Joaquim Ferrer, cap de llista de CiU a Vilassar de Mar, també optaven a l’elecció. Ara, les candidatures es faran arribar a la comissió nacional de CDC que serà qui elaborarà definitivament les llistes a partir de tots els pre-candidats de totes les comarques.

Actualitzar per APUNTDEPETAR

WEB NO OPERATIU DES DEL 27 DE DESEMBRE DEL 2007
 
 

Última actualització: