Make your own free website on Tripod.com

APUNTDEPETAR, 5 anys al teu costat (16/4/03-27/12/07) MOLTES GRÀCIES!

Home | Caldes al dia | Les altres notícies | El calaix | El Micro és Teu | Kalima's Dream | Foto denúncia | Concursos | Fotos del programa | Llibre de visites | Contacta'ns | Links

Les altres notícies

Les notícies més curioses

DIJOUS 22 DE FEBRER DE 2007

 

Un matrimoni argentí saturat de compromisos socials demana que no el convidin a més casaments

 

Buenos Aires.-  Un matrimoni argentí que se sentia "irremeiablement arrossegat" a assistir a innombrables casaments ha publicat un anunci en un diari de Buenos Aires per demanar als seus amics i familiars que no el convidin a més festes de casament.

 

En un avís aparegut diumenge passat al diari La Nación, l'advocat Adolfo Caballero i la seva dona, Ana Fontán Balestra, asseguren que estan "saturats de compromisos socials".

 

"Ha arribat un moment en què entre els seus amics, els clients del seu estudi, els companys del club, les meves amigues i els nostres familiars arribem a les dues bodes al mes, i un dia fins i tot vam tenir tres compromisos alhora", va dir la dona al citat diari.

 

El problema de l'edat

 

El matrimoni, ella de 64 anys i ell de 65, considera que aquesta mena de celebracions són divertides quan s'és jove i un es queda ballant fins a la matinada, però que quan s'és gran haver de desplaçar-se fora de la ciutat per assistir a un casament provoca que el cansament es faci notar l'endemà.

 

"Perdem entre 10 i 12 hores d'un cap de setmana" cada vegada que assistim a un casament, un temps que preferim "disfrutar-lo sopant amb amics i anant al club de tennis diumenge al matí ben d'hora", va assenyalar al seu torn l'advocat.

 

Avui dia els casaments ja no són només un enllaç entre dues persones i s'han convertit en un acte social per als pares dels nuvis, va declarar Caballero.

 

L'assetjament dels periodistes

 

Ara l'advocat ha passat de l'estrès produït per l'allau de cites matrimonials a "l'assetjament" de la premsa que ha volgut fer-se ressò d'aquesta curiosa decisió.

 

"Avui m'han trucat a les sis del matí de diferents mitjans per entrevistar-me", va declarar Caballero a Efe.

 

Després de confessar que no s'esperava una repercussió així del seu anunci, el lletrat va advertir que no vol fer més declaracions sobre el tema per por que els amics "es prenguin malament" la seva determinació de no assistir a més enllaços.

 

Una parapentista és xuclada per una tempesta fins a 9.000 metres i sobreviu

 

Sydney.-  Una parapentista alemanya, Ana Wisnierska, ha sobreviscut miraculosament després que fos xuclada a Manilla (Austràlia) per una tempesta que la va projectar fins a 9.000 metres, una alçada on no hi ha oxigen.

 

La parapentista, però, va quedar coberta de gel i això li hauria permès disposar d'oxigen durant els 40 minuts que va estar inconscient.

 

Un parapentista xinès va morir en ser projectat cap a terra per culpa de la mateixa tempesta.

 

Trobat mort un home al davant del televisor un any després de morir als Estats Units

 

Washington.-  Un home ha estat trobat mort al seu domicili de Southampton Town (EUA) més d'un any després de la seva mort i amb la televisió encara engegada, segons ha informat l'emissora de ràdio local 1010 WINS.

 

El cadàver de Vincenzo Ricardo, de 70 anys i mort segons sembla per causes naturals, es trobava en bon estat de conservació a causa de la sequedat ambiental, van indicar fonts de la policia d'aquesta localitat de l'estat de Nova York a l'emissora.

 

Els agents van trobar el cos de l'home quan van acudir a una trucada relacionada amb canonades rebentades.

 

Vivia sol des de la mort de la seva dona

 

El cadàver estava en una cadira davant del televisor, com si Ricardo encara estigués mirant algun programa, va explicar el forense del comtat de Suffolk, Stuart Dawson, que va explicar que el difunt vivia sol des de la mort de la seva dona, fa uns quants anys.

 

No obstant, "ningú havia tingut notícies d'ell des de fa un any. Aquesta és la part que em sorprèn. Ningú va donar l'alarma", va declarar el forense.

 

Segons van explicar els veïns a l'emissora, es van pensar que Ricardo s'havia traslladat a alguna residència d'avis o que era l'hospital.

 

La seva veïna Diane Devon va recordar que fa un mes es va comentar que feia temps que no el veien però, va afegir, "no se'ns va acudir mai comprovar com estava".

 

Una dona confessa que es va inventar que una boa havia devorat el seu marit

 

Asunción.-  La dona paraguaiana que va denunciar que el seu marit havia estat devorat per una enorme boa constrictor en una remota regió del país ha confessat avui que es va inventar la història per aconseguir diners, ha explicat el fiscal que investiga el succés.

 

María Teresa Lima va declarar dimecres a Radio Concepción, a 450 quilòmetres al nord d'Asunción, que una enorme serp havia engolit el seu marit i la notícia ha estat primera pàgina a tots els diaris d'Asunción.

 

Problemes conjugals

 

Lima, que, segons sembla, té 42 anys, "va confessar que tot ho havia forjat per raons de necessitat i problemes amb el seu marit", ha afirmat el fiscal de Concepción, Pedro Palacios.

 

El fiscal ha afegit a la ràdio d'Asunción Primero de Marzo que la dona no va estar mai al lloc on suposadament havia succeït la tragèdia, en una apartada hisenda a la vora del riu Paraguay de la localitat de Puerto Pinasco, a més de 150 quilòmetres al nord de Concepción.

 

El fiscal ha afegit que la dona ja s'havia inventat altres històries, com que el seu marit l'havia intentat assassinar.

 

Detalls il·lògics

 

Lima, una indígena paraguaiana que a més va afirmar haver nascut al Perú, ha declarat avui a la Fiscalia de Concepción i primer va ratificar la seva primera versió, però "ha donat diverses situacions que no eren lògiques", ha comentat Palacios.

 

La dona ha quedat detinguda i serà examinada per un psicòleg, mentre que la policia intenta localitzar Juan Carlos Gutiérrez, la "víctima" de la boa constrictor a la hisenda Karajá Vuelta, a uns 100 quilòmetres de Concepción.

 

No apareix la presumpta víctima

 

Lima ha insistit aquest matí que Gutiérrez havia estat engolit per una serp gegantina i el seu cos, rescatat per dos peons més de la hisenda després de matar a trets el rèptil, que els havia atacat quan abandonaven el lloc a causa de la crescuda del riu Paraguay.

 

Les autoritats de Concepción ja havian expressat dubtes sobre l'estranya història, perquè no es coneixia el parador de les restes mortals de la presumpta víctima ni el dels dos peons que havien matat el suposat rèptil.

 

 

DIJOUS 15 DE FEBRER DE 2007

 

Llança un treballador pel balcó i la víctima el denuncia tres mesos després

 

L'Hospitalet de Llobregat.-  Els Mossos d'Esquadra han detingut a l'Hospitalet de Llobregat un home, de 40 anys i d'origen indi, que va llançar per un balcó un treballador seu durant una discussió per un deute econòmic. La víctima va estar quasi tres mesos hospitalitzat abans de denunciar l'intent d'homicidi.

 

El 20 d'octubre, dos homes, d'origen indi, es van embrancar en una discussió al pis que compartien situat al carrer Vallparda, al barri de la Torrassa de l'Hospitalet. Un d'ells era el titular del contracte de lloguer de l'habitatge i el patró de l'altre. De fet, la baralla va començar per uns desacords després que no s'haguessin fet uns pagaments. L'empleat li exigia uns diners al seu cap i llogater. En un moment de la discussió, el treballador va sortir al balcó. Quan estava recolzat a la barana, va sentir com l'altre home li donava una forta empenta. No va poder evitar caure al buit, des del balcó fins al carrer, des d'una alçada de dos pisos.

 

Malgrat el fort cop, la víctima es va poder aixecar i va anar caminant fins a l'Hospital General de l'Hospitalet, situat a prop. L'home va quedar ingressat a la unitat de cures intensives (UCI), en un primer moment i després va ser traslladat a una habitació de planta d'aquest centre durant quasi tres mesos, fins al 16 de gener, quan va rebre l'alta mèdica. Segons fonts properes a la investigació, l'home va ser intervingut d'una vèrtebra trencada i d'altres aixafades, per la qual cosa va ser necessari separar-les amb peces de ferro. Aquesta operació va evitar que quedés amb discapacitats físiques.

 

UN NOU LLOC PER VIURE

 

Durant el temps que va estar hospitalitzat ningú va sospitar que aquestes lesions havien estat provocades per una agressió. Si el primer dia hagués revelat que l'havien llançat al buit, els metges haurien informat el jutjat, que a la seva vegada hauria ordenat als Mossos una investigació. Tampoc no va ajudar el fet que la víctima no tingués cap familiar a Catalunya.

 

El primer que va fer l'agredit quan va sortir de l'hospital va ser buscar un lloc per viure. El va trobar a Barcelona. A continuació, va anar a la comissaria dels Mossos per explicar aquesta història, que va sorprendre els investigadors. Amb tot, van iniciar la recerca de l'autor de l'empenta que va provocar la caiguda del denunciant. Poc després el van detenir, acusat d'una temptativa d'homicidi. L'home no va voler declarar davant de la policia i va ser posat a disposició del jutjat d'instrucció, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

 

 

Un club de golf pagarà 15.000 euros a un granger amb uns terrenys on van caure milers de boles a l'any

 

Brussel·les.-  Un tribunal d'Anvers (nord de Bèlgica) ha condemnat avui un club de golf a indemnitzar un granger amb 15.000 euros pels danys que li han ocasionat les pilotes extraviades, fins a més de 3.000 anuals, que des del 1989 han caigut als seus terrenys i li han causat la mort d'una vaca i fet malbé collites.

 

A més de la indemnització al granger, Paul Vereycken, el tribunal ha condemnat el club De Drie Eycken i el seu administrador delegat a dues multes de 25.000 euros per les irregularitats trobades en la construcció del camp, aixecat il·legalment el 1989 en una àrea rural de la localitat d'Edegem.

 

Des d'aleshores, Vereycken ha recollit al seu terreny centenars de pilotes cada any, i el 2000 va optar per cridar un notari, que va comptabilitzar 3.300 pilotes i més de 2.500 dos anys després.

 

Una vaca asfixiada per una bola

 

Al marge d'haver de recollir les pilotes extraviades, el tribunal ha tingut en compte en la seva decisió el fet que Vereycken va perdre una vaca, asfixiada per una bola, i va patir diversos danys a les collites de blat de moro i blat per les incursions dels golfistes buscant les boles que van caure a la granja.

 

Altres perjudicis valorats pel tribunal han estat que els treballadors de temporada rebutjaven recol·lectar a la granja perquè les màquines que usaven s'exposaven a rebre un cop de pilota.

 

Abocament d'aigües a prop de la granja

 

Així mateix, un vessament d'aigües del club a prop dels terrenys de la granja ha estat un altre element tingut en compte en la indemnització pel tribunal belga, que ha instat l'entitat a corregir les deficiències trobades.

 

Encara que Vereycken va sol·licitar una indemnització de 25.000 euros, el tribunal no ha considerat prou provat que la vaca morís per asfíxia ni que les aigües abocades pel club fossin la causa de la contaminació d'una part del subsòl.

 

 

DIJOUS 8 DE FEBRER DE 2007

 

Grups ecologistes consideren «lamentable» que una entitat cuini dos rucs catalans

 

Barcelona.-  Mitja dotzena de grups ecologistes van considerar ahir «trist, esperpèntic i lamentable» que una entitat gastronòmica de Sort hagi sacrificat dos exemplars de ruc català per cuinar-los dissabte i promocionar així el consum d'aquesta carn.

 

La presidenta de l'Associació per la Defensa dels Drets dels Animals (ADDA), Carme Méndez, va explicar ahir que el fet de sacrificar dos mascles no és il·legal perquè la Generalitat protegeix només les femelles, però els ecologistes qualifiquen d'extravagant que es cuini un animal «que ha estat recuperat de l'extinció» i que ha esdevingut un símbol català.

 

linea.jpg

 

Un malagueny que va matar la seva dona i la seva sogra, i va dir que les havia confòs amb estruços, ingressarà en un psiquiàtric

 

Màlaga.-  Les acusacions i la defensa de l'home acusat de matar la seva dona i la seva sogra i d'intentar-ho amb els seus fills després de, segons va dir, confondre'ls amb estruços que l'atacaven, han acordat l'internament del processat en un centre psiquiàtric, al considerar que té un trastorn mental transitori. El judici, que s'ha celebrat avui a la Secció Primera de l'Audiència Provincial, ha quedat vist per a sentència.

 

Aquest acord s'ha produït després que l'acusació particular, en representació de la família, modifiqués el seu escrit de qualificació inicial en què sol·licitava una pena de 70 anys de presó. La lletrada, Adela Utrera, ha basat la modificació de les conclusions en l'edat de l'acusat, 64 anys, i la possibilitat de recursos davant el Tribunal Suprem, que podrien fer que l'home complís els 70 anys i el seu ingrés a la presó es pogués veure limitat "per motius humanitaris".

 

Almenys 10 anys d'internament

 

A més, Utrera ha assenyalat que amb aquesta mesura s'aconsegueix que entri en un centre psiquiàtric i que no es reprodueixi "un risc sobre els fills del processat", a més d'aconseguir "donar agilitat a la justícia". "M'ha tocat acceptar la inimputabilitat", ha subratllat la lletrada.

 

En les seves conclusions definitives, l'acusació particular ha sol·licitat que se l'interni en un centre psiquiàtric penitenciari durant no menys de 10 anys --el mateix temps que demana el fiscal-- i que es dicti un allunyament de la família de les víctimes i, en concret dels seus fills, durant el mateix període. El fiscal ha mantingut el seu escrit i la defensa s'ha adherit a la petició de l'acusació particular i del ministeri públic, que a més demana 171.100 euros d'indemnització.

 

Els fets van succeir la matinada de l'11 de gener del 2001 quan l'home es va aixecar del llit i "al creure's atacat per estruços" va agafar una destral i un martell i va atacar la seva dona, que estava adormida, i la seva sogra, així com els seus dos fills, i després va intentar suïcidar-se llançant-se al buit.

 

La hipòtesi de la parasomnia

 

L'acusat, que està en tractament psiquiàtric, afirma no recordar res d'aquella nit, mentre que els seus fills han relatat que tots dos es van despertar al sentir cops i que van veure el seu pare atacant-los. Tots dos han insistit que les relacions en la família eren bones i que el seu pare estava en aquell moment "normal" i parlava "amb els seus fills i no amb estruços", com el processat va declarar durant la instrucció del cas.

 

Els tres pèrits que van fer un informe sobre l'acusat van dir que és difícil que una persona sota els efectes de la parasomnia --un trastorn de la conducta durant el son associat amb episodis breus o parcials de despertar-- pugui mantenir un diàleg i que, si ho fa, el llenguatge és "totalment inintel·ligible", fet que no es va complir en el cas de l'acusat.

 

Per la seva part, els forenses han indicat que el seu diagnòstic de parasomnia va ser per "exclusió" al no poder donar una explicació científica al comportament de l'acusat aquella nit, i van assenyalar que era compatible amb un trastorn mental transitori, diagnosticat per un psiquiatre en un altre dels informes de la causa.

 

 

DIJOUS 1 DE FEBRER DE 2007

 

Denunciat un senador uruguaià per usar un 'carnet de pobre' tot i guanyar 3.000 euros al mes

 

Montevideo.-  L'oficialista Moviment de Participació Popular (MPP) ha demanat la renúncia del senador Leonardo Nicolini, que sobre la base d'una declaració jurada falsa, segons la qual no percebia ingressos, va aconseguir un carnet d'assistència gratuïta per a la gent d'escassos recursos amb el fi de sotmetre's a una intervenció quirúrgica, encara que el seu sou supera els 4.000 dòlars al mes, més de 3.000 euros.

 

Però el legislador ha assegurat que no dimitirà, almenys de forma immediata, i ha demanat la formació d'un tribunal de conducta política perquè jutgi la seva actuació.

 

Denúncia d'una revista

 

El cas s'ha descobert gràcies a un informe divulgat aquest dijous pel setmanari Búsqueda, que va denunciar l'actitud de senador i va precipitar els fets. El setmanari sosté que Nicolini va ser intervingut a l'Hospital Pasteur sense cap cost, després d'obtenir, mitjançant una declaració jurada falsa d'un familiar directe, un carnet d'assistència gratuïta, popularment conegut com a carnet de pobre.

 

Nicolini va dir a Radio Carve que va ser una confusió i que el carnet de pobre amb assistència gratuïta se li va entregar a un fill seu per un error administratiu de l'Hospital Pasteur. El senador va admetre haver estat operat al desembre i va dir que va pagar els 25.000 pesos que valia la intervenció (768 euros).

 

linea.jpg

 

DIJOUS 25 DE GENER DE 2007

 

Detenen un veí de Santa Bàrbara per haver robat més de 40 tones de garrofes en un any

 

Santa Bàrbara.-  Moltes vegades les detencions no serveixen d'escarment. Si no, que ho preguntin a un veí de Santa Bàrbara de 42 anys i de nacionalitat marroquina a qui ha detingut la Guàrdia Civil per haver furtat, en tot l'any 2006, fins a 40 tones de garrofes. Es dóna la circumstància, a més, que el mes de febrer de l'any passat la policia ja l'havia detingut per haver-se endut entre 1.000 i 1.500 quilos de garrofins d'un magatzem de Santa Bàrbara. Primer hauria saltat la tanca i, després, hauria robat les llavors de garrofa en petits sacs i les hauria introduït al seu Renault11. Després, l'home les venia.

La segona detenció es va produir dimecres, arran de la investigació produïda per la desaparició recent de fins a 2.000 quilos de garrofes d'una finca del terme explotada per un compatriota seu.

La investigació de la Guàrdia Civil va arribar fins a on havia pogut vendre les garrofes i a partir d'aquí es va poder fer un càlcul aproximat de les quantitats venudes durant tot l'any passat i aquest 2007. Evidentment, la major part de les vendes es van fer sense poder acreditar la procedència legal del producte. A més, el lladregot, potser abusant de la confiança, hauria venut les garrofes a un dels magatzem d'on les hauria robat, precisament el que el seu compatriota explotava a Santa Bàrbara.

Així doncs, el detingut podria ser el responsable del robatori de gairebé 39.000 quilos de garrofes durant tot el 2006 i més de 6.100 quilos en aquests primers 20 dies de l'any 2007.

La investigació de la Guàrdia Civil continua oberta per tal d'aclarir completament els fets, mentre que el detingut i les diligències han passat ja a disposició del jutjat de guàrdia d'Amposta, que s'encarrega del cas del lladre de garrofes reincident.

 

linea.jpg

 

DIJOUS 18 DE GENER DE 2007

 

Els alumnes d'una escola de Sant Pere de Ribes troben dos cranis al pati

 

Sant Pere de Ribes.-  Un grup d'alumnes de l'escola Riera de Ribes va trobar divendres mentre jugava al pati del col·legi dos cranis que estaven enterrats en una part del recinte. De moment es desconeix l'origen de la troballa, encara que l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco, ha confirmat que es tractaria d'ossos humans. La Guàrdia Civil investiga el macabre incident i des de l'Ajuntament s'espera que dilluns vinent es coneguin més detalls del succés, que ha trasbalsat la comunitat escolar.

 

La troballa es va fer divendres al matí, quan un grup de nens de l'escola va aprofitar el descans de les classes per anar a jugar amb la terra d'una part del pati. Va ser aleshores quan els nens van desenterrar el primer crani i van alertar els mestres del que havien trobat. La direcció del centre va avisar de seguida la policia local, que es va desplaçar fins a l'escola per recollir les restes i iniciar els tràmits de la investigació. I és que a escassos metres de la primera troballa es va localitzar un segon crani humà també enterrat al pati.

 

La investigació de la macabra troballa és en mans ara de la Guàrdia Civil, que en els pròxims dies haurà d'esbrinar la identitat dels óssos i si hi poden haver més restes enterrades al pati del mateix col·legi. Per intentar tranquil·litzar les famílies, la direcció del CEIP Riera de Ribes divendres a la tarda va fer arribar als pares dels alumnes del centre una carta comunicant el que havia passat. L'escola explicava a les famílies que s'havien localitzat dos cranis al col·legi i que el cas ja s'havia posat en mans de les autoritats que l'estaven investigant.

 

Al municipi ningú no troba una explicació lògica al que ha passat a excepció que les obres de l'escola –construïda fa un parell d'anys– haguessin remogut les terres traient a la superfície antics cossos enterrats a la vora de la riera. Però aquest és només un extrem que valoren alguns veïns de la zona. L'escola es troba envoltada en part per una zona boscosa des de la qual es pot accedir amb certa dificultat a l'interior del centre.

 

No és el primer cop que hi ha una troballa d'aquest tipus a la comarca del Garraf. Els operaris que treballaven a principi d'abril del 2006 en les obres d'ampliació de l'Ajuntament també van trobar restes humanes al terreny que ocupaven els antics jutjats de la ciutat. Posteriorment, al municipi de Montsant uns treballadors que feien tasques de desbrossament a prop del barranc de l'Horta van descobrir també ossos d'un esquelet humà.

 

 

DIJOUS 11 DE GENER DE 2007

 

Agredeixen una monitora a Sant Adrià que havia refregat el flam a un alumne

 

Sant Adrià de Besòs.-  La mare i la tia d'un alumne de tres anys del CEIP Catalunya, a Sant Adrià de Besòs, van agredir el dia 21 passat una monitora del servei de menjador del centre després d'assabentar-se que aquesta havia refregat un flam a la cara del menor. La monitora, d'uns 40 anys, va haver de ser atesa a l'hospital de l'Esperit Sant, on els metges li van diagnosticar una fractura al nas, a més de presentar contusions i hematomes. Tant el Departament d'Educació de la Generalitat com l'Ajuntament de Sant Adrià estan seguint el cas i les dues administracions han anunciat que es reuniran els pròxims dies amb la direcció de l'escola i amb la família del nen.

 

La monitora del servei de menjador del CEIP Catalunya, que pertany a una empresa externa, ha denunciat la mare i la tia del nen de tres anys per una agressió que va tenir lloc al cap d'una setmana que la dona refregués un flam a la cara de l'alumne que s'estava barallant amb un altre nen a causa de les postres. En arribar a casa, el menor va explicar l'afer a la seva família, que es va personar al centre de primària per demanar-los explicacions, segons han explicat fonts del Departament d'Educació de la Generalitat, que ahir va anunciar que no presentarà cap denúncia contra els suposats agressors ja que els fets van passar a fora del centre i la monitora està contractada per una empresa privada.

 

El 21 de desembre, al cap d'una setmana dels fets, la mare i la tia del menor es van dirigir a l'escola i, segons sembla, van aprofitar que la monitora sortia al carrer a llençar les escombraries per propinar-li una pallissa. La monitora, d'uns 40 anys, va haver de ser atesa a l'hospital per una fractura al nas. Presentava també contusions i hematomes a tot el cos. Educació, que està redactant un informe sobre els fets, ha afirmat que l'actitud de la monitora «no va ser l'adequada» però ha matisat que «això no justifica l'agressió». El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sant Adrià, Gregori Belmonte (ICV-EUiA), va qualificar ahir els fets de «greus» però va matisar que «sortosament, es tracta d'un fet aïllat». A partir de dilluns, l'Ajuntament adrianenc començarà els contactes amb la direcció del centre (que ahir estava tancat) i amb la família. La Generalitat també té intenció de celebrar una reunió entre l'inspector d'Educació de la zona, l'equip directiu de l'escola i la família del nen.

 

linea.jpg

 

DIJOUS 4 DE GENER DE 2007

 

Un romanès es fa passar per policia angolès per ensarronar dos xinesos i un mosso l'enxampa

 

Barcelona.-  Què fa un romanès de 47 anys fent-se passar per policia angolès i ensarronant dos xinesos? Això és el que es va preguntar un agent dels Mossos d'Esquadra quan tornava a mitja tarda a casa després de la jornada laboral.

 

El mosso circulava amb el seu ciclomotor per l'avinguda Diagonal de Barcelona. Es va aturar en un semàfor i va veure que un home tenia una actitud estranya davant una parella de xinesos, que estaven asseguts en un banc. Per aclarir les seves sospites, l'agent s'hi va acostar i es va identificar com a policia. Aleshores, l'home va intentar fugir. Però no ho va aconseguir, ja que el mosso el va atrapar. Quan va escorcollar el fugitiu, l'agent va trobar-li una cartera on duia una placa amb la seva foto i a la inscripció: «Policia d'Angola.» També duia a sobre els diners robats.

 

La parella de xinesos van declarar que el detingut s'havia fet passar per policia i els havia demanat la cartera i tot els objectes de valor que duguessin a les butxaques. Amb tot, el suposat policia angolès era en realitat un romanès resident a Barcelona, que ja tenia antecedents per fets similars i per robatori amb violència i intimidació. a més de receptació. Ara se li imputa un delicte d'usurpació de funcions públiques i una falta de furt.

 

REVÒLVERS

 

La Policía Nacional també ha detingut un home de 36 anys que es feia passar per agent del cos. El 22 de desembre passat, es va denunciar que el sospitós conduïa un Citroën, on portava uns llums rotatius blaus, unes credencials de la Policía Nacional i un revòlver a la cintura. Els investigadors van descobrir que vivia en un pis del passatge Lugo de Barcelona, que tenia una feina estable i que feia una vida normal. Malgrat això, els agents el van aturar dimecres passat i van escorcollar el vehicle. Van trobar-hi una porra, un aerosol de defensa, dos llums rotatius blaus idèntics als de la policia, una cartera amb una placa i un carnet del cos i dues carteres més amb les plaques d'ajuda en carretera i urgències sanitàries. Els policies van escorcollar casa seva, on van requisar dos revòlvers Smith Wilson, un pistola Beretta 92 i dues capses de munició.

 

 

DIJOUS 28 DE DESEMBRE DE 2006

 

Una dona col·loca el seu nét d'un mes a l'escàner d'un aeroport de Los Angeles

 

Los Angeles (Estats Units).-  Una dona a l'aeroport de Los Angeles va col·locar el seu nét d'un mes a la màquina de raigs X, fet que va ocasionar un gran enrenou, segons han explicat avui els agents de seguretat.

 

L'àvia, que no dominava l'anglès i viatjava cap a Mèxic, va col·locar el nen en una de les cistelles per passar per l'escàner, diumenge passat. Al veure que el nadó travessava el sistema de seguretat, els empleats responsables del control de les pantalles van treure el menor i van demanar que fos traslladat als serveis mèdics.

 

"Incident desafortunat"

 

Poc després, el nen va ser examinat en un hospital local amb la finalitat de comprovar si havia rebut alguna dosi de radiació. "La senyora es va equivocar clarament al col·locar el nadó a la màquina. Va ser un incident desafortunat", ha afirmat Nico Meléndez, portaveu del departament de seguretat de l'aeroport.

 

Pels agents, s'ha tractat d'un error innocent d'una passatgera sense experiència, i el segon incident des del 1988, quan un cotxet de nadó va travessar l'aparell de raigs X.

 

linea.jpg

 

Un Pare Noel motoritzat intenta segrestar una nena als Estats Units

 

Washington.-  Un home disfressat de Pare Noel va persuadir una nena de 8 anys de Carolina del Sud (Estats Units) perquè pugés a la seva moto i tot seguit es va escapar amb ella. No obstant, el pare de la menor va aconseguir atrapar-lo i el va entregar a les autoritats.

 

El presumpte segrestador, John Michael Barton, de 55 anys, està detingut sota una fiança de 100.000 dòlars, segons ha informat la CNN.

 

Repostant combustible

 

Els fets van tenir lloc diumenge a la nit quan la nena i la seva família es van aturar en una botiga de la carretera Interestatal. Allà, Barton repostava combustible.

 

Segons els pares de la nena, l'acusat, vestit de Pare Noel, va convèncer alguns nens perquè s'acostessin a veure un ren de peluix que portava al vehicle. Poc després, van veure com Barton pujava la nena a la moto i sortia amb ella. Immediatament, el pare de la nena va començar a perseguir al suposat captor fins a arribar als 128 quilòmetres per hora i encenent repetidament els fars del seu automòbil.

 

Finalment, el Pare Noel es va aturar en un estacionament i el progenitor va poder recuperar la seva filla. Barton, que es va amagar en un bar pròxim, va ser arrestat unes hores més tard. En un comunicat, la policia ha explicat que fa unes setmanes Barton es va disfressar de Santa Claus per passejar nens i fer-se fotos amb ells al costat de la motocicleta.

 

 

DIJOUS 21 DE DESEMBRE DE 2006

 

Abaten un elefant, anomenat Ben Laden, que havia matat 14 persones

 

Nova Delhi.-  Un franctirador va matar ahir un elefant anomenat Ussama Ben Laden al qual atribuïen la mort de catorze persones al nord-est de l'Índia. «Dipen Phukan, un tirador autoritzat, va disparar i va matar, a una distància de tres metres, l'animal a la reserva forestal de Behali, al nord d'Assam», va explicar el seu cuidador Chandan Bora. Les autoritats van permetre la seva mort perquè el culpen d'haver matat dimecres una dona a prop de la zona de selva on vivia. Només el 2003, el paquiderm va matar cinc persones, però va desaparèixer fins a l'any següent, quan en va matar quatre més. Això va provocar que es dictés una ordre de crida i cerca contra l'elefant.

 

linea.jpg

 

Condueix begut, s'accidenta i amaga la mort de dos acompanyants, a Cantàbria

 

Santander.-  Els cadàvers de dos joves de 19 i 26 anys van ser trobats ahir al matí en una zona d'aiguamolls de Cantàbria, on havien anat a parar la nit abans en sortir disparats del cotxe en què anaven perquè no duien el cinturó de seguretat cordat. Els dos nois anaven en un cotxe que conduïa un jove begut, de 21 anys, que va quedar ferit lleument. Al vehicle hi anava un altre noi, de 18 anys, que es va fer lesions més greus. Els dos supervivents havien dit a la Guàrdia Civil que anaven sols. El conductor està detingut per dos homicidis imprudents.

 

L'accident va passar divendres a dos quarts d'onze de la nit a l'autovia S-10, a Camargo. El cotxe va sortir de la carretera, va xocar amb un mur i va anar a parar en uns aiguamolls. En un primer moment, membres de la Guàrdia Civil, dels bombers i del 061 van trobar dos joves ferits. El conductor va donar un resultat positiu en el control d'alcoholèmia amb una taxa de 0,45 i 0,47 (gairebé el doble del permès). Operaris de manteniment de la Xarxa de Carreteres de l'Estat van trobar ahir al matí els cadàvers quan treballaven per recuperar el vehicle. Eren a uns 40 metres del cotxe, en una zona de matolls i aiguamolls. Segons la Guàrdia Civil, la causa principal de l'accident és l'excés de velocitat, i l'embriaguesa del conductor.

 

linea.jpg

 

DIJOUS 14 DE DESEMBRE DE 2006

 

La Federació Catalana de Càmpings recomana la visita a "les ruïnes d'Empúria Brava"

 

Girona.-  El web de la Federació Catalana de Càmpings informa a bastament sobre les meravelles de la Costa Brava i encontorns, entre les quals destaca el "monasteri" de Sant Pere de Rodes i el "cuidado" de les platges del litoral gironí.

 

Una de les visites que es recomanen des de la federació de càmpings és la de "les ruïnes d'Empúria Brava". El que no diuen és quan pensen derruir la urbanització.

 

linea.jpg

 

Els preservatius són massa grans per a la majoria d'indis, segons un estudi mèdic

 

Nova Delhi.-  Els preservatius que es venen a l'Índia són massa grans per a la majoria dels penis dels homes que viuen en aquest país, segons les conclusions d'un estudi mèdic que publica avui un diari indi.

 

El consell indi per a la investigació mèdica afirma que un 60% dels indis tenen un penis 2,4 centímetres inferior a la talla de preservatius de les marques internacionals distribuïdes a l'Índia, informa The Times of India.

 

La diferència arriba als cinc centímetres en el 30% dels 1.400 homes sotmesos a les proves d'un dels més importants centres d'investigació índia.

 

Recerca de la mida més adequada

 

L'estudi mèdic no precisa quina hauria de ser la talla mitjana adequada del profilàctic masculí. L'objectiu de la investigació és millorar la mida dels preservatius, que en el 20% dels casos a l'Índia s'esquincen o llisquen del penis, afirmen els autors de l'informe.

 

linea.jpg

 

Trobat el cadàver d'un multimilionari grec 18 mesos després de la seva mort i envoltat de llibretes bancàries

 

Atenes.-  Un multimilionari va ser trobat aquesta setmana mort a Grècia, un any i mig després que fos vist per última vegada pels seus familiars i veïns, segons ha informat la policia de Tessalònica.

 

L'home estava envoltat de desenes de llibretes bancàries que mostraven comptes amb uns 1,3 milions d'euros. El cadàver de l'home, que tenia 78 anys en el moment de morir, va ser descobert dissabte passat per un comprador d'articles de segona mà que va anar a la casa a buscar antiguitats, ja que estava previst que la vivenda fos enderrocada.

 

Al descobrir el cos momificat a sobre d'un llit, el comerciant ho va notificar a la policia. Posteriorment, la metge forense Eleni Zegkelidou va explicar que l'home, que havia estat venedor de gra, va morir per causes naturals fa uns 18 mesos. No obstant, se li farà una autòpsia per descartar qualsevol activitat criminal implicada en la seva mort.

 

L'eficàcia d'aquest tipus de contracepció es té molt en compte a l'Índia, gegant demogràfic amb 1.100 milions d'habitants. Al país hi viuen 5,7 milions persones amb el virus de la sida, el nombre més elevat de seropositius del món, davant de l'Àfrica del Sud.

 

 

DIJOUS 7 DE DESEMBRE DE 2006

 

Un magnat britànic regala 5 milions d'euros als empleats

 

Londres.-  Els antics empleats de la companyia de mòbils Phones4U no oblidaran mai la tradicional festa de Nadal que aquest any els havia preparat l'empresa. L'esdeveniment, que es va celebrar dissabte, era també el comiat del gran cap, John Caudwell, de 54 anys, que l'estiu passat va vendre el negoci per la increïble suma de 2.165 milions d'euros.

 

La vetllada es va celebrar als quarters generals de la firma, a la localitat de Stoke-on-Trent, situada al centre d'Anglaterra, famosa per les seves ceràmiques, i va començar com era d'esperar. Hi va haver un sopar, alegrat amb vi, i en el moment de les postres Will Young, un popular cantant sortit d'un concurs de televisió, es va encarregar d'entretenir els presents. Però la sorpresa va arribar a continuació, quan els cambrers, després de servir una copa de xampany, van recórrer les taules entregant un sobre daurat a cada convidat. Va ser en aquest moment quan Caudwell va pujar a l'estrada per anunciar que dins d'aquests sobres hi havia una recompensa per als seus 500 empleats més lleials.

 

Agraïment

 

"Això és una petita mostra d'a- graïment pels vostres serveis", va explicar el conegut magnat davant una audiència muda de cop i en què els cors van començar a galopar desbocats. Els sobres estripats i les primeres exclamacions de sorpresa i alegria van trencar el silenci. Cadascú tenia davant seu un xec al seu nom, per una quantitat que oscil.lava entre els 7.500 i els 22.000 euros, a raó dels anys treballats a la companyia. En total, la paga repartida va ser de més de cinc milions d'euros.

 

"Tothom va començar a trucar a casa o a enviar missatges amb el mòbil a la seva gent més estimada. Després van començar a abraçar- se els uns als altres", ha relatat un testimoni al diari The Independent. Els afortunats amb la inesperada grossa eren els venedors i els empleats amb els salaris més baixos de l'empresa. "Els executius ja han sortit molt beneficiats amb la venda de la companyia. El que volia era cuidar la gent més mal pagada, perquè molts han treballat molt a fons durant anys i han sigut molt lleials", va ser l'explicació de Caudwell, que figura en el número 29 de la llista de persones més riques del Regne Unit. Una fortuna feta partint de zero, a cop d'intuïció, esforç i amb uns mètodes de gestió poc caritatius.

 

Nul a l'escola, on li feien la vida impossible per ser pèl-roig, orfe des de l'adolescència, el magnat que avui posseeix una fortuna personal de 3.000 milions d'euros va començar netejant terres, i després es va passar una dècada treballant a la factoria de pneumàtics Michelin. "Si vols ser un professional, has de tenir un títol; però si vols ser un home de negocis, vés a vendre i comença a aprendre'n a la botiga mateixa": aquesta és la recomanació de qui va veure com els seus primers intents de fer diners, amb un negoci de comestibles i un servei de venda per correu, van fracassar.

 

Començament difícil

 

El seu debut en el món de la telefonia mòbil tampoc va ser gaire prometedor. El 1987, entre ell i el seu germà Brian, van comprar 26 telèfons Motorola al preu de gairebé 2.000 euros cadascun. El mòbil era aleshores un objecte caríssim i inabastable, reservat a la petita elit dels yuppies de la City. A Caudwell li va costar vuit mesos vendre aquell primer lot de mòbils, però va tenir la visió suficient per adonar-se que el negoci tenia futur. En poc temps va crear un imperi, amb una xarxa de distribució logística i una cadena de 350 botigues al Regne Unit, Phones4U, que va vendre a principis de l'agost passat.

 

Al.lèrgic als sindicats, les relacions amb els empleats, als quals va prohibir utilitzar el correu electrònic durant la jornada laboral, han estat a vegades conflictives. Els seus mètodes empresarials també. L'any passat va haver de pagar a la firma rival, British Telecom (BT), 220.000 euros d'indemnització després que els venedors de Phones4U es fessin passar per agents de BT per emportar-se els clients. També ha mantingut un llarg pols amb la Hisenda britànica, per evasió d'impostos, que va acabar costant-li 19 milions d'euros. Però per als seus socis i empleats, Caudwell és avui un heroi, amb un cor enorme, que en el moment de l'adéu no ha oblidat els que el van ajudar a sortir del no-res.

 

linea.jpg

 

Comerços alemanys venen figures nadalenques de sant Nicolau que fan la salutació hitleriana

 

Berlín.-  El diari Bild ha detectat la presència de figuretes de Sant Nicolau fen la salutació hitleriana a diversos comerços i mercats nadalencs d'Alemanya.

 

Nicolau fa la salutació de Hitler, titula el rotatiu en la seva edició d'avui, en una informació acompanyada d'una foto on es veuen diverses d'aquestes figuretes, en fila, amb el braç aixecat i davant d'ants somrients.

 

Segons el rotatiu, diversos lectors han advertit de la presència d'aquestes anòmales figures sobre l'encarregat de portar regals als nens com a antesala del Nadal, el 6 de desembre, a Baden-Württemberg (sud del país) i a Saxònia-Anhalt (est).

 

L'empresa fabricant, sorpresa

 

Aquests objectes decoratius són a la venda tant en mercats nadalencs com a la cadena comercial Rossmann, que mentrestant els ha retirat de la venda, després de les advertències d'alguns clients.

 

L'empresa Haymann, fabricant del producte, s'ha mostrat sorpresa per aquesta reacció, segons informa Bild, i la seva gerència ha explicat que es tracta únicament d'un Sant Nicolau "que assenyala el cel".

 

linea.jpg

 

El símbol dels Stones, venut per 380.000 euros

 

Londres.-  El disseny original del famós logotip dels Rolling Stones, la irreverent llengua vermella de Mick Jagger, es va vendre ahir per 380.000 euros a la subhasta It's more than rock & roll organitzada per la casa de Londres Cooper Owen.

 

La imatge, de 40 centímetres de llarg per 30 d'ample, és una de les icones més conegudes de la història del rock i es va utilitzar per primera vegada a la funda interior del disc Sticky fingers (1971).

 

 

DIJOUS 30 DE NOVEMBRE DE 2006

 

Tres detinguts per haver filmat hostesses quan es canviaven de roba al saló SIMO

 

Barcelona.-  Participar en una fira permet als executius donar a conèixer el seus productes o creacions. També és l'oportunitat per passar uns dies fora de casa envoltat de dones atractives, perfectament maquillades i vestides. Tres treballadors d'una empresa informàtica de Mollerussa van aprofitar la seva presència recent al Saló Internacional d'Informàtica i de les Telecomunicacions SIMO de Madrid per filmar com tres hostesses es canviaven de roba. Les noies, però, van descobrir-ho i els van denunciar.

 

Tenien el pla estudiat i preparat. Dins de l'estand de la seva empresa informàtica al saló SIMO hi havia una habitació. Allà farien que les tres hostesses que havien contractat a Madrid es canviessin la roba de carrer per l'uniforme. «Estarien més còmodes i ningú les molestaria», els van dir els responsables de l'empresa de Mollerussa quan les noies van intentar refusar l'oferta.

 

Aquesta insistència tenia un motiu i aviat el van descobrir. Al despatx hi havia una caixa on havien amagat una càmera de vídeo que a través d'un forat filmava com les hostesses es posaven la roba de feina. Un dia, però, una d'elles va sospitar de la caixa foradada. Quan la va obrir, va descobrir el giny. Les hostesses van rebobinar la cinta i van comprovar que la càmera les havia enregistrat despullades.

 

Segons va avançar ahir el diari ADN, amb la càmera a la mà van sortir del despatx i es van enfrontar amb els responsables de l'empresa, als quals van advertir que ho denunciarien a la policia. Els responsables de l'empresa, però, els van arrabassar l'aparell, van treure la cinta de vídeo i la van trencar. El 12 de novembre les hostesses van denunciar els fets en una comissaria de Madrid. Els investigadors van reconstruir la cinta, que s'ha convertit en la principal prova de càrrec contra el director de l'empresa, de 53 anys, el seu nebot, de 24, i un informàtic, de 29.

 

CONTRA LA INTIMITAT

 

La policia en va detenir dilluns passat dos a Lleida i un altre a Barcelona. Es van negar a declarar a les dependències policials i van quedar en llibertat en espera de ser citats pel jutge. Estan acusats d'un delicte contra la intimitat i el dret a la imatge. Els responsables policials han aconsellat que sempre es denunciïn casos com aquests.

El saló SIMO, que es va fer des del 7 al 12 de novembre al recinte d'Ifema, és una referència internacional en els sectors de la informàtica, les comunicacions i les noves tecnologies.

 linea.jpg

 

Un astronauta rus juga a golf a 350 quilòmetres d'altura

 

Barcelona.-  El cosmonauta rus Mikhaïl Tiurin va batre ahir un curiós rècord del món des de l'Estació Espacial Internacional (ISS) al donar un cop a una bola de golf, que recorrerà, segons les previsions de l'empresa patrocinadora del xou, 3.360 milions de quilòmetres durant quatre anys abans de desintegrar-se al contactar amb l'atmosfera terrestre. Tiurin, amb l'incòmode vestit espacial a sobre, va obrir l'escotilla, va sortir a l'espai, es va enfilar en un pal en postura acrobàtica i finalment, amb un swing prehistòric a una sola mà, va aconseguir el seu objectiu d'impulsar la lleugera bola. El patrocinador, una companyia canadenca de pals de golf i altres articles esportius, es va donar per satisfet de la publicitat.

 

L'operació, que es va iniciar amb retard per problemes als vestits espacials, va començar poc després de dimecres a la mitjanit, hora espanyola, i es va poder contemplar en directe gràcies a la televisió de la NASA. Michael López-Alegría, company de Tiurin a la ISS, va exercir de caddie traient primer el pal --un ferro 6 recobert d'or-- i després col.locant la bola en un tee fix perquè no es mogués. L'alemany Thomas Reiter, el tercer tripulant del complex orbital, va immortalitzar l'operació mitjançant vídeo i fotografies, però la qualitat no va ser especialment bona. Tot es va desenvolupar a uns 350 quilòmetres d'altura.

 

NO HAVIA AGAFAT MAI CAP PAL

 

Tot i que no havia agafat mai cap pal de golf, Tiurin va complir l'objectiu a la perfecció. Això sí, hi havia un cert truc: com que no hi ha fregament i la gravetat a aquella altura és molt poca, la bola va sortir disparada i estarà fent voltes a la Terra fins que acabi sent empassada i desintegrada per l'atmosfera terrestre. El drive serà inclòs al Llibre Guinness dels Rècords, però la NASA opina que la bola tindrà una vida molt més breu, possiblement quatre o cinc dies.

 

La bola es va fabricar en escandi perquè fos al més lleugera possible i només pesés sis grams, sis vegades menys que les habituals. La NASA havia posat aquesta condició a Rosaviakosmos --l'agència espacial russa, que lloga la ISS-- per evitar qualsevol problema en cas que sortís disparada fora de control i impactés contra el complex orbital. La pilota, a més a més, porta a dins un emissor perquè els senyals puguin ser captats per radioaficionats, encara que res ho garanteix.

 

L'experiència, que es plasmarà en un anunci de l'empresa patrocinadora (Element 21), és el segon cop de golf en la història de la carrera espacial, ja que el nord-americà Sam Shepard, que sí que era un expert amb els pals, va practicar la seva afició sobre la superfície de la Lluna el 1971. Va ser amb motiu de la missió Apollo 14 i va comptar amb el mateix patrocinador, però la bola va sortir disparada a una distància més discreta: 400 metres.

 

Tot i que s'havien previst tres cops, el retard inicial va fer que ahir no hi hagués gaire més temps. López-Alegría i Tiurin tenien altres feines: així, van aprofitar per fer diversos ajustos exteriors i col.locar un detector de fluxos de neutrons al mòdul Zvezda. També van inspeccionar una de les antenes de la nau de càrrega Progress, causa probable dels problemes detectats durant l'últim acoblament.

 

 

DIJOUS 23 DE NOVEMBRE DE 2006

 

Un assagista alemany assegura que Déu té un 62% de probabilitats d'existir

 

Berlín.-  La probabilitat que Déu existeixi és del 62%, segons el càlcul fet pel periodista i assagista alemany Thomas Vasek a partir d'una fórmula creada fa 250 anys pel pastor presbiterià anglès Thomas Bayes.

 

Amb el seu càlcul personal, Vasek mira de trobar almenys una sortida parcial a un problema que ha ocupat una infinitat de pensadors al llarg dels segles.

 

Tots els esforços per provar racionalment l'existència de Déu, segons Vasek, han desembocat en el fracàs i ja al segle XVII Blaise Pascal -que era matemàtic, físic, teòleg i un jugador apassionat- creia que es tractava d'una qüestió davant la qual no quedava cap més possibilitat que apostar a cegues.

 

Les probabilitats de Pascal

 

Vasek, que segueix de prop les reflexions fetes pel físic Stephen D. Unwin en el seu llibre La probabilitat de l'existència de Déu, no s'acontenta amb una aposta a cegues i intenta precisar una mica la possibilitat de les hipòtesis sobre la qüestió.

 

Per a això, Vasek usa el càlcul de probabilitats, disciplina que Pascal va contribuir decisivament a desenvolupar, i exposa les seves conclusions en un assaig que publica la revista científica alemanya PM en la pròxima edició.

 

Com a punt de partida, Vasek assumeix que la probabilitat que existeixi Déu és d'un 50%, cosa que, segons admet, és una manera de dir que no es té ni la més remota idea de quina és la resposta més adequada, ja que la hipòtesi contrària s'assumeix com a igualment probable.

 

Àmbits que sumen i resten

 

A partir d'aquest punt de desconcert absolut, s'examinen cinc àmbits d'indicis per veure si aquests enforteixen una hipòtesi o l'altra.

 

El primer d'aquests àmbits és tot el que està relacionat amb l'origen de l'univers i, a partir del fet evident que l'univers existeix, es formula la pregunta de si el seu sorgiment hauria estat més o menys possible amb l'existència de Déu o sense.

 

En això, es veu com "alguna cosa més possible" que l'univers hagi estat creat per Déu que no pas que hagi sorgit del no-res, i així la probabilitat de l'existència d'un ésser suprem augmenta a un 67%.

 

En el segon àmbit, tot el que té a veure amb el fet que el cosmos té un ordre, també augmenta la probabilitat de l'existència de Déu. Si les condicions físiques del nostre món, segons Vasek, canviessin només mínimament, aquest es col·lapsaria, cosa que no obstant no passa.

 

Univers improbable

 

"Vivim en un univers improbable", diu Vasek, i per fer-lo una mica més probable -i en vista que sembla existir- opta per augmentar la probabilitat de l'existència de Déu al 80%.

 

El tercer àmbit és tot el que té a veure amb l'evolució, cas en què es veuen les dues hipòtesis -que Déu existeixi i hagi desfermat el procés d'evolució o que aquest sigui autosuficient- com igualment factibles. Això fa que la probabilitat que Déu existeixi no canviï.

 

El quart àmbit -el relacionat amb l'existència del bé i del mal moral-, no obstant, li clava un cop molt dur a la hipòtesi que Déu existeix. Encara que l'evident possibilitat que tenim els éssers humans de reconèixer el bé augmenta una mica la probabilitat de l'existència de Déu, l'existència del mal la reduieix fins al 45%.

 

Experiències místiques i religioses

 

Només l'últim àmbit d'indicis, el relacionat amb l'evidència de que al llarg de la Història hi ha hagut moltes persones que han tingut experiències místiques i religioses, fa que la probabilitat de l'existència de Déu torni a augmentar fins a posar-se en un 62%.

 

El resultat de Vasek corregeix a la baixa el d'Unwin, que en el seu llibre publicat el 2005 havia arribat a la conclusió que la probabilitat que Déu existeixi és del 67%.

 

En tot cas, arriba a una situació una mica més confortable que la de Pascal, que no veia cap més sortida que la d'apostar a cegues i només podia justificar la seva decisió de creure en Déu dient que, si l'encertava, l'esperava un benefici etern, mentre que el risc de perdre l'aposta era pràcticament inexistent.

 

 linea.jpg

 

Un actor especialista es deixa caure rodant per 134 esglaons per batre el Guinness

 

Santander.-  Joaquín Ortega, actor especialista en pel·lícules com Alatriste o Salvador, s'ha deixat caure rodant al llarg de 134 esglaons de l'escalinata de l'ermita de Bielba, a Cantàbria, per batre el rècord Guinness de la caiguda més llarga d'esglaons feta per un especialista.

 

Ortega, sevillà de 31 anys i resident a Madrid, ha aconseguit el seu propòsit al rodar de forma ininterrompuda per un dels trams de l'escalinata de l'ermita de Bielba que té 134 esglaons, i d'aquesta manera supera la marca de 109 que des del 1998 ostentava un actor britànic que es va deixar caure per les escales de la Torre d'Ashton Memorial, a Lancaster (Regne Unit).

 

Amb vídeo i testimonis

 

Segons ha explicat l'actor després de fer la prova, Guinness haurà de certificar ara el seu rècord amb la documentació i el vídeo que exigeix l'organització per verificar la marca, i amb les firmes dels testimonis que han presenciat la caiguda, entre ells, l'alcalde de Bielba i el regidor d'Esports de la localitat.

 

Ortega ha explicat que no ha tingut cap problema durant la caiguda, que ha durat 20 segons i per a la qual s'ha protegit amb espatlleres, genolleres i colzeres.

 

Joaquín Ortega ha participat com a actor especialista en pel·lícules com Alatriste, Salvador i La fiesta del Chivo i en sèries televisives com Hospital Central, Fuera de control o A tortas con la vida.

 

 

DIJOUS 16 DE NOVEMBRE DE 2006

 

Un empresari alemany llança una aerolínia només per a fumadors

 

Berlín.-  Alexander Schoppmann, un exagent de borsa alemany de 55 anys, reconvertit en empresari aeri, vol llançar una companyia aèria només per a fumadors. Smoker's International Airlines (Smintair), o Aerolínia Internacional de Fumadors, té previst iniciar la seva activitat el 26 de març del 2007 amb un vol diari que unirà Düsseldorf (Alemanya) i Tòquio (Japó) amb dos Boeing 747.

 

Schoppmann haurà de comprar prèviament una llicència de vol a Alemanya, cosa que li costarà 40 milions d'euros. Els dos Boeing 747 recorreran la ruta Düsseldorf-Tòquio i tindran només 138 seients enfront dels més de 400 que poden portar aquests avions. Smintair no tindrà seients de classe turista. De les 138 places, 30 seran de primera classe i les 108 restants, de bussiness class.

 

Els passatgers disfrutaran, a més, d'una sala d'estar al pis superior de l'avió. Els vols estan pensats per a homes i dones de negocis, que no tindran restriccions en el consum de tabac i que podran estirar les cames sense problemes. El preu del vol serà de 6.500 euros a bussines i de 10.000 euros a primera.

 

linea.jpg

 

L'aeroport de Mallorca aixeca el veto a les ensaïmades farcides en els avions

 

Mallorca.-  L'aeroport de Palma de Mallorca va decidir ahir aixecar el veto a les ensaïmades farcides de crema o de cabell d'àngel, segons van explicar ahir fonts d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA). Els passatgers poden portar a l'equipatge de mà el tortell típic de l'illa, independentment de la seva composició, cosa que no van poder fer els dos primers dies d'aplicació de la nova normativa europea.

 

Des que va entrar en vigor el reglament --comú per a tots els països de la UE més Noruega, Islàndia i Suècia--, el comitè de seguretat de l'aeroport de Son Sant Joan va decidir "aplicar estrictament" el decret i prohibir als passatgers portar a les bosses de mà ensaïmades farcides.

 

Els usuaris tenien dues opcions: o facturar les ensaïmades a les maletes o comprar-les sense crema per poder-les pujar a l'avió. "La crema pastissera i el cabell d'àngel són productes mantegosos i, per tant, estan inclosos a la llei", van recordar fonts d'AENA.

 

LES 'NORMALS', SENSE PROBLEMES

 

D'acord amb el que va dictar la direcció de l'aeroport mallorquí, els vigilants privats que controlen l'equipatge dels passatgers van vetar les ensaïmades. Les normals (les no farcides) no estaven incloses en la norma, però moltes eren rebutjades per la dificultat que suposava obrir totes les caixes per comprovar-ne el contingut.

 

Arran de les protestes d'alguns passatgers, el comitè de seguretat es va tornar a reunir ahir al matí. Al migdia, van aixecar el veto.

 

Fonts d'AENA van recordar que la sobrassada, un altre dels productes típics de Mallorca, també està exempta del veto. Tot i que la seva textura és cremosa, el producte està fora de la norma, perquè es considera un "reducte carni". Aquestes mateixes fonts van afegir que, si algun vigilant de l'aeroport ha prohibit un paquet de sobrassada, ha estat "per desconeixement" de la nova llei.

 

Les ensaïmades i la sobrassada, no obstant, s'han salvat de la polèmica a l'aeroport de Menorca, on el producte estrella és el formatge, informa Santi Capellera. La normativa d'AENA dictamina que el formatge sòlid es pot portar sense problemes a l'equipatge de mà. No passa el mateix amb el "d'untar", que està restringit a una quantitat de menys de 100 mil.lilitres, com passa amb l'aigua, la colònia, els gels, la crema de mans, la vaselina i la resta de productes aquosos o mantegosos.

 

A Espanya, de moment, no hi ha hagut problemes amb els formatges. A França, les autoritats aeroportuàries s'han vist obligades a recordar que el camembert i el fuagràs estan inclosos en les restriccions, perquè són "mal.leables". El gruyère, no obstant, n'està exempt i els passatgers en poden portar la quantitat que vulguin a les bosses.

DIJOUS 9 DE NOVEMBRE DE 2006

Un jutge dels EUA condemna un home a portar una samarreta amb la frase 'Sóc un depravat sexual'

 

Washington.-  Un jutge de l'estat de Delaware ha ordenat a un home que en dues ocasions va mostrar el seu òrgan sexual a una nena de 10 anys que usi una camisa en què estigui escrita la frase Sóc un depravat sexual.

 

El jutge Jan Jurden, de la ciutat de Wilmington, també va condemnar l'acusat, Russell Teeter, de 69 anys, a complir una condemna de 60 dies de presó.

 

Jurden no va especificar el color de les lletres en què ha d'estar escrita la frase, però va dir que han de destacar molt.

 

Exhibicionista compulsiu

 

El peculiar càstig de la samarreta ha estat ordenat a suggeriment del vicefiscal de l'estat, Donald Roberts, que ha manifestat que Teeter tenia un llarg historial de depravacions sexuals des del 1976.

 

El condemnat, que ha admès el delicte, també havia estat sotmès a un tractament mèdic perquè és un "exhibicionista compulsiu".

 

Teeter haurà de comprar-se la camisa després que surti de la presó i usar-la durant 22 mesos quan treballi.

 

linea.jpg

 

El conductor cec va passar les proves de l'ONCE i continua afiliat

 

Barcelona.-  Domingo Merino, acusat de fer-se passar per invident per cobrar una indemnització milionària i que va ser multat malgrat la seva suposada ceguesa per haver circulat a 154 km/h, va passar les proves oftalmològiques per afiliar-se a l'ONCE el 1999, i ara continua en questa organització. La secció segona de l'Audiència de Barcelona va celebrar ahir la tercera sessió, en què el delegat del Masnou de l'ONCE el 1999, José Manuel López, va confirmar que l'acusat havia anat a la seu de l'entitat i que havia passat les proves. Per això va ser contractat per a la venda de butlletes. El subdelegat territorial de l'ONCE a Catalunya, José Luis Pinto, va recalcar que una persona que no excedeix el nivell de ceguesa màxim per afiliar-se a l'ONCE «no pot conduir habitualment».

 

linea.jpg

 

Un lladre truca a la policia per salvar-se del vigilant que el perseguia

 

Varsòvia.-  Un lladre de 25 anys, que va entrar en una casa en construcció de la ciutat polonesa de Gliwice per robar, va haver de trucar a la policia per salvar-se del seu perseguidor, el vigilant de l'obra.

 

El portaveu de la policia de Gliwice va informar als mitjans de comunicació que el vigilant de l'obra, un noi de 28 anys, va atacar l'intrús amb una destral i amb tanta violència que li va causar greus lesions.

 

Salvat 'in extremis'

 

El lladre va entrar a la casa en construcció, però va ser sorprès pel vigilant, que dormia a les golfes, i va intentar escapar-se. El lladre es va refugiar a la camioneta amb què havia arribat. Abans que el vigilant trenqués el vidre de la finestreta i el parabrisa, el lladre va poder trucar amb el mòbil a la policia demanant auxili.

 

Els agents van arribar a temps per impedir que el violent vigilant posés en perill la vida del lladre. El guàrdia de seguretat va ser detingut a petició de la fiscalia, que el va acusar d'excedir-se en la protecció dels béns que tenia sota la seva custòdia.

 

linea.jpg

DIJOUS 2 DE NOVEMBRE DE 2006

L'Ajuntament de Barcelona expedienta la fiscalia de medi ambient per soroll

Barcelona.-  És la història del caçador caçat. La fiscalia de Medi Ambient del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), que s'ha significat per la duresa contra els sorollosos, ha rebut l'amonestació del districte de l'Eixample pel soroll que genera un aparell d'aire condicionat del seu edifici. L'Ajuntament li ha enviat un avís i, si no soluciona el problema, la notificació podria convertir-se en sanció. L'edifici, situat a la confluència dels carrers Pau Claris i Mallorca, a la dreta de l'Eixample, és propietat del Departament de Justícia de la Generalitat. Fonts d'aquest departament van assegurar ahir que desconeixen el comunicat del districte.

La seu de la fiscalia del TSJC, on té el despatx, entre altres càrrecs, el fiscal de medi ambient José Joaquín Pérez de Gregorio, l'abanderat de les causes antisoroll de Barcelona, haurà de canviar de lloc el seu aparell d'aire condicionat si no vol ser sancionat per l'Ajuntament de Barcelona per incompliment de la normativa de medi ambient relativa a la contaminació acústica.

La institució ocupa el bloc situat a la confluència dels carrers Pau Claris i Mallorca, i comparteix pati interior amb els veïns del carrer Roger de Llúria que, fa un mes, van denunciar al districte les molèsties per soroll que els causa l'aparell d'aire condicionat de l'edifici.

Fonts de l'Eixample, el districte on està situada la seu de la fiscalia del TSJC, van confirmar ahir que fa uns quinze dies els inspectors tècnics del districte van fer les proves de sonometria corresponents a l'aparell en qüestió, després de rebre les queixes dels veïns dels edificis del davant, que tenen l'entrada pel carrer Roger de Llúria. Els tècnics van confirmar que l'aire condicionat excedeix el nombre de decibels permesos per les ordenances de medi ambient de Barcelona i el districte va iniciar un expedient. Va enviar una notificació a la seu de la fiscalia en què s'insta el propietari de l'edifici a canviar de lloc l'aparell i, si en deu dies no ha recorregut contra l'avís i no ha solucionat els problemes, la fiscalia podria ser sancionada. L'edifici de la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és propietat del Departament de Justícia. Ahir, fonts d'aquest departament van assegurar a aquest diari que no havien rebut encara cap comunicació de l'Ajuntament de Barcelona.

 

linea.jpg

Un veí de Castelló d'Empúries agafa una carpeta de l'ajuntament i renya a l'alcalde per no fer vigilar millor els despatxos municipals

Castelló d'Empúries.-  En el darrer ple de Castelló d'Empúries, de sobte va entrar un home amb una carpeta a la mà. Es va posar enmig dels regidors, els va interrompre i els va dir que acabava d'endur-se aquella carpeta d'arxius municipals d'un despatx sense que ningú no el veiés ni li digués res i, per tant, que haurien d'anar més en compte. Va marxar tal com havia entrat, deixant tots els regidors amb cara de perplexitat i l'alcalde amb la carpeta a la mà. Normalment hi ha una parella de la policia local controlant l'Ajuntament mentre es fa el ple, però en aquell moment havien hagut de sortir per una alarma.

En el mateix ple es van sentir uns sonors aplaudiments quan l'alcalde va acabar de fer una intervenció. No venien pas del públic, era el salvapantalles de l'ordinador portàtil d'un dels regidors de l'equip de govern que fa aquest so quan es dispara. Tots els regidors tenen un ordinador amb connexió Wi-Fi que utilitzen durant el ple, ja que és on els arriba tota la documentació municipal.

 

linea.jpg

El Suprem ordena tornar a jutjar l'home acusat de fingir la seva ceguesa per cobrar una indemnització

Barcelona.-  La sala segona de l'Audiència de Barcelona tornarà a ser l'escenari, a partir de dilluns, per ordre del Tribunal Suprem, del judici que haurà de dirimir si Domingo Merino és realment cec o no. Merino es va quedar cec després d'un accident de trànsit que va tenir lloc el 1996 al Masnou, provocat per un assegurat de Mapfre. La companyia el va indemnitzar amb 546.780 euros per les seqüeles que li van quedar de l'accident viari.

Dos anys després, però, Merino va ser enxampat conduint un BMW a 154 quilòmetres per hora. Mapfre el va denunciar per un delicte d'estafa, perquè entenia que conservava la vista, ja que podia conduir. Finalment, el juliol del 2004, la sentència va certificar la ceguesa de Merino i el va absoldre.

Durant el judici, però, l'asseguradora va presentar un testimoni sorpresa que havia de certificar la capacitat de visió de Merino, una dona de la neteja que havia treballat a casa del processat. El jutge va preguntar a la defensa en quin article processal es basava per presentar el testimoni sorpresa. L'advocat no va saber què respondre i el jutge va denegar el testimoni.

Mapfre va presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, en què al·legava que la denegació l'havia deixat en una situació d'indefensió. El Suprem va donar la raó a l'asseguradora, perquè va entendre que el jutge havia denegat el testimoni per un problema processal i no de fons, ja que la sala hauria d'haver conegut la base processal per admetre testimonis sorpresa.

Dilluns, doncs, Domingo Merino tornarà a declarar per provar la seva ceguesa i que quan el van enxampar a 154 km/h estava impulsat per una «necessitat física de conduir» i guiat en tot moment per les ordres de la seva dona, que seia al lloc del copilot.

linea.jpg

DIJOUS 26 D'OCTUBRE DE 2006

El remodelat Teatre Municipal de Girona té un espectador especial: un ratpenat

Girona.-  Ja des de la inauguració, amb La nit just abans dels boscos, posteriorment amb la Yerbabuena, amb l'Òpera de tres rals i amb La felicitat, al Teatre Municipal hi ha un ratpenat que abans de la funció i durant aquesta fa vols rasants per tota la platea del teatre i per la caixa escènica, en algun cas passant a fregar dels intèrprets i del públic de les llotges. Ja és un dels espectadors habituals de Temporada Alta i, si l'obra no és gaire bona, ofereix entreteniment alternatiu.

 

linea.jpg

Dos homes es declaren culpables de robar secrets a Coca Cola

Washington.-  Dos homes s'han declarat culpables de robar secrets industrials a l'empresa de begudes gasoses Coca Cola i intentar vendre'ls a la seva principal competidora, Pepsi Cola.

Ibrahim Dimson, de 29 anys, i Edmund Duhaney, de 43 anys, van reconèixer la seva culpabilitat en un jutjat d'Atlanta (Geòrgia) com a part d'un acord amb la fiscalia. Tots dos s'enfronten a penes màximes de 10 anys a la presó i una multa de 250.000 dòlars, quan siguin sentenciats el 29 de gener.

Duhaney va declarar que la idea de vendre mostres d'un nou producte de Coca Cola i documents confidencials a la seva competidora va sorgir de Joya Williams, que treballava com a secretària d'un executiu d'aquesta empresa.

Agent encobert

La investigació del cas va començar al maig, quan uns directius de la seu de Pepsi a Purchase (Nova York) van rebre una carta firmada amb el nom de Dirk, en què s'oferien secrets de Coca Cola. Els executius de Pepsi van entrar en contacte amb Coca Cola, que ho va comunicar al seu torn a l'Oficina Federal d'Investigacions, l'FBI.

Un agent de l'FBI es va fer passar per un directiu de Pepsi interessat en la informació, per la qual els dos homes i Williams presumptament li van exigir 1,5 milions de dòlars (1,2 milions d'euros). Williams va ser gravada a la feina mentre suposadament robava documents i una ampolla amb mostres de la nova beguda de Coca Cola.

 linea.jpg

 

Mor l'actor Nelson de la Rosa, l'home més petit del món

 

Santa Domingo.-  L'actor dominicà Nelson de la Rosa, considerat l'home més petit del món, ha mort a Nova York als 39 anys i serà sepultat a la República Dominicana, segons ha informat el seu representant, Andrés Durán.

 

De la Rosa, que només feia 54 centímetres, va saltar a la fama quan va actuar el 1996 al costat de Marlon Brando al film L'illa del doctor Moreau.

 

Segons ha explicat Durán, els problemes de salut de l'actor van començar quan viatjava en un vol de Xile a Boston, després d'acabar la seva actuació en un circ que inaugurava espectacle en aquell país sud-americà, tot i que encara es desconeix la causa de la mort.

 

El representant ha informat que en les pròximes hores es traslladaran les restes mortals de De la Rosa a la República Dominicana sense especificar més detalls.

 

El 1990, el Rècord Guinness va certificar De la Rosa com l'home més petit del món. L'actor també havia actuat en pel·lícules com La rata humana i al vídeo del tema Coolo, del grup argentí Ilya Kuriaki.

 

De la Rosa havia participat en nombrosos programes de varietats a Espanya, Puerto Rico, Mèxic, els Estats Units i l'Argentina.

linea.jpg

DIJOUS 19 D'OCTUBRE DE 2006

Quatre italians construeixen un iglú amb 330 totxos de xocolata

 

Perugia (Itàlia).-  Quatre italians han construït el que consideren que és el primer iglú completament de xocolata, però encara han de resoldre un vell problema: es fon.

 

"Ha sigut dur, molt més difícil que construir un iglú normal de gel", ha afirmat Marco Fanti, de 45 anys, expilot de ral·lis del desert, mentre estava dins del refugi d'1,65 metres, fet amb uns 330 totxos de xocolata negra.

 

Fanti i els seus col·legues instructors d'una escola de supervivència han treballat durant 23 hores amb la delicada xocolata per construir l'iglú i presentar-lo al festival Euroxocolata de Perusa, a Itàlia.

 

El mateix equip sol trigar tres o quatre hores a construir les típiques vivendes dels inuit, de gel, en els cursos de supervivència.

 

Fanti ha confessat que encara no ha decidit què farà amb l'iglú de 3,6 tones, que es manté sota sostre i començarà a fondre's quan se superin els 30°, quan el festival s'acabi diumenge que ve, 22 d'octubre.

 

 linea.jpg

 

Detinguda una dona a Bilbao per intentar que el seu nadó fos atropellat en un pas de vianants

 

Bilbao.-  Una dona de 33 anys, A. M. J., ha estat detinguda aquesta matinada a Bilbao acusada de maltractar el seu bebè. Ha intentat en diverses ocasions que el cotxet on portava el seu fill fos atropellat en un pas de vianants i, al no aconseguir-ho, ha bolcat el cotxet amb la criatura a dins, que ha caigut a terra i s'ha donat un cop al cap, segons ha informat el Departament d'Interior del Govern basc.

 

L'incident ha passat després de la mitjanit al carrer La Merced de Bilbao. Un testimoni que posteriorment ha denunciat els fets a l'Ertzaintza ha observat com una dona que portava un cotxet amb un nadó a dins travessava repetides vegades un pas de vianants quan circulaven els vehicles.

 

La dona, que repetia l'acció una vegada i una altra, esperava que algun vehicle passés per travessar la calçada. Diversos conductors han hagut d'esquivar la mare i el cotxet per evitar atropellar-los. Quan un conductor ha baixat del seu automòbil i ha recriminat a la dona la seva actitud, aquesta ha abandonat el lloc.

 

Símptomes d'abandonament

 

Aleshores la dona ha començat a baixar el carrer caminant per la vorera i sol·licitant a crits un taxi. En el moment que s'ha creuat amb diversos vianants ha bolcat el cotxet amb la criatura, que ha caigut a la calçada i s'ha donat un cop al cap.

 

Un testimoni ha recollit el bebè i per l'estat d'excitació de la dona ha sol·licitat un taxi. Després ha alertat l'Ertzaintza del succés i els agents han localitzat el vehicle on viatjava la dona.

 

Els agents han comprovat que el nadó, d'1 any, presentava un fort cop al front i evidents símptomes d'abandonament, per això han detingut la mare per un delicte de lesions a menor i maltractament en l'àmbit familiar.

 

linea.jpg

 

Kenya proposa canviar una llei perquè es pugui ser jove fins als 50 anys

 

Nairobi.-  El ministre d'Assumptes Juvenils de Kenya, Muhammad Kuti, ha proposat canviar la definició legal de jove per estendre-la a qualsevol persona que tingui entre 15 i 50 anys, cosa que suposa un augment de 20 anys en el límit que normalment es considera per a la joventut.

 

Si finalment el Parlament kenyà aprova el canvi, seran joves els que tinguin 50 anys a pesar que en aquest país la pensió de jubilació es concedeix als 55, només cinc anys després.

 

Kuti va explicar a un mitjà de comunicació local que el canvi legal permetria que més persones puguin accedir als 15 milions d'euros en ajudes que s'han concedit aquest any als joves.

 

President de 74 anys

 

Curiosament, el president de Kenya, Mwai Kibaki, té 74 anys i la majoria dels membres del seu gabinet ronden aquesta edat. "El canvi d'edat per als joves no té sentit. El que necessitem són líders polítics més joves per retirar els actuals", va declarar Catherine Kagweria, una auditora.

linea.jpg

DIJOUS 5 D'OCTUBRE DE 2006

Dos treballadors resulten ferits a Segòvia al caure'ls 100 pernils a sobre

 

Segòvia.-  Un home de 49 anys i una dona de 27 han quedat atrapats entre un centenar de pernils que els han caigut a sobre en una nau de la localitat de Coca (Segòvia), segons fonts del Servei 112 de Castella.

 

Tant l'home, J.L.G.M., com la dona, A.B.R.L., han resultat ferits de diversa consideració.

 

La persona que ha avisat els serveis d'emergència ha explicat que un penjador amb aproximadament cent pernils havia caigut des d'una altura de nou metres sobre els treballadors, que han quedar immobilitzats.

 

Els ferits han estat traslladats des del polígon industrial Las Salinas, situat a tres quilòmetres de Coca, a l'Hospital General de Segòvia.

 

linea.jpg

 

Un error mecanogràfic fa creure a un reclús que l'Estat l'havia indultat

 

Barcelona.-  Un reclús de la presó de Quatre Camins demandarà l'Estat després que el ministeri de Justícia li comuniqués erròniament que el consell de ministres l'havia indultat. L'intern va esperar durant gairebé mig any -des de finals de gener fins al maig passat- que es fes efectiva l'ordre de llibertat. Les expectatives de sortir de la presó es van frustrar quan Justícia li va comunicar que "s'havia detectat un error mecanogràfic en la transcripció de l'informe". A l'hora de fer la transcripció es van saltar el "no".

 

José M.V., un guàrdia civil retirat empresonat per un delicte de falsificació de moneda, està "moralment destrossat", segons explica el seu advocat, Jordi Sandalinas. Per això, "volem que l'Estat s'adoni del seu error i, si els danys són quantificables econòmicament, que l'indemnitzin perquè pugui refer la seva vida".

 

Sandalinas va formalitzar la petició d'indult l'octubre del 2004 a través del Defensor del Poble. El gener passat aquesta institució li va fer arribar una carta amb l'escrit del ministeri de Justícia on s'anunciava que el consell de ministres havia concedit l'indult a José M.V., un document que estava signat pel secretari d'Estat de Justícia.

 

Els dies anaven passant i el reclús no obtenia l'autorització per abandonar la presó. Al febrer, l'advocat va tornar a demanar explicacions al Defensor del Poble, que li va confirmar que, "sens dubte", l'indult era una realitat. Al maig, i després d'una segona reclamació, la resposta va ser diferent i el Defensor del Poble va reconèixer que s'havia produït un error.

 

linea.jpg

 

Dos xinesos es tanquen en una gàbia per experimentar la vida dels lleons

 

Pequín.-  Un artista xinès estarà dues setmanes tancat en una gàbia del parc natural de Qingdao Forest Wild Life World --a la província oriental de Shandong-- per experimentar la sensació dels lleons que viuen allà, segons ha informat l'agència estatal Xinhua.

 

El poeta i artista Ye Fu no estarà sol entre els barrots, ja que una jove pequinesa de 26 anys ha decidit deixar la seva feina per viure aquesta experiència amb ell.

 

Transformar-se en lleons

 

La seva nova vida com a lleons implica no parlar, no netejar, no canviar-se de roba i realitzar tot tipus d'activitats, incloses les fisiològiques, a l'interior de la gàbia.

 

També significa que s'hauran d'alimentar a base de carn crua de vedella. "He passat una tarda terrible després de provar per primera vegada la carn crua", va explicar Ye al seu diari. Els experts en nutrició han advertit del perill de menjar únicament carn crua, per l'excés de proteïnes i el perill dels bacteris a la sang de l'animal consumit.

 

Però Ye es va mostrar més pertorbat per la dimensió psicològica de l'experiment després d'una experiència prèvia a la gàbia. "M'he sentit molt deprimit. No eren només les nàusees i el fet de no aguantar-me dret, sinó també veure tots aquests lleons lluitant al recinte de sota de la meva gàbia", va lamentar l'artista.

 

Altres experiments

 

Amb aquesta vivència, Ye Fu intenta convèncer l'opinió pública de l'important que és protegir la fauna i la flora. Encara que no és la primera activitat excèntrica de l'oriental, que l'any passat va residir un mes en un niu d'aus col·locat en un gratacel del centre de Pequín.

linea.jpg

DIJOUS 28 DE SETEMBRE DE 2006

Subhastada la col·lecció de nines Barbie més gran del món per 165.000 euros

 

Londres.-  La col·lecció de nines Barbie més gran del món, composta per 4.000 unitats diferents, s'ha venut a la casa Christie's de Londres per un total de 165.597 euros en una subhasta molt concorreguda.

 

La nina que ha batut el rècord mundial de venda en subhasta ha estat una Barbie morena del 1965 --que lluïa un inusual model vermell del vestit de nit amb capa Midnight Blue i guants blancs-- que ha sortit a subhasta per un import de 600 euros i finalment ha estat adjudicada per 13.000 euros.

 

Una altra Barbie, morena i vestida amb un banyador estampat de pell de zebra, arracades a les orelles i ulleres de sol, pentinada amb una cua de cavall, ha estat adquirida per 4.320 euros.

 

"El que ha determinat l'èxit de les nines ha estat el que duien posat", ha assenyalat una portaveu de Christie's, que ha destacat el gran interès que havia despertat la venda, amb licitacions a la sala, per telèfon i per internet.

 

Sense estrenar

 

La col·lecció subhastada va pertànyer a la dissenyadora holandesa Ietje Raebel, que va començar a reunir Barbies el 1960 com a joguines per a la seva filla, Marina, però ella no hi va jugar mai, i això ha garantit el seu perfecte estat.

 

Segons la casa de subhastes londinenca, cada segon es venen en algun lloc del món tres nines Barbie. Hi ha nines de 45 nacionalitats diferents i 95 professions (des de paleontòloga fins a rockera).

 

linea.jpg

 

Una agència fa servir Aznar de ganxo per vendre una casa

 

Palma.-  Una agència immobiliària de Menorca ha posat a la venda Son Camaró, la finca que la família Aznar va utilitzar durant dos anys a l'illa mentre va ser president del Govern. El fullet de l'agència Bonnin Sansó publicita la propietat amb les estades presidencials com a reclam. "Tot i ser una finca que ha omplert les pàgines de la premsa rosa i diaris espanyols, com a teló de fons de les vacances familiars dels Aznar, Son Camaró segueix ferma a les seves arrels menorquines", assegura l'anunci, en un intent d'atraure els fetitxistes del poder amb gust per l'estil rústic.

 

L'expresident de Govern i la seva família van estiuejar en aquesta residència, situada entre es Migjorn i Ferreries, els anys 2002 i 2003, després d'haver escollit dues finques que, per un motiu o altre, van haver de ser descartades. La primera era propietat de la família Rubió i Tudurí, una saga de farmacèutics. Una part dels propietaris de la casa es van negar a llogar la finca a José María Aznar.

 

Després, l'expresident del Govern va escollir una casa que va haver de ser descartada quan es va saber que la piscina s'havia construït de manera il.legal, un tema que va provocar un gran debat a Menorca.

 

A TOTA PÀGINA

 

L'agència immobiliària distribueix una revista en què apareix un ampli llistat de propietats a la venda a l'illa entre les quals hi ha Son Camaró, que ocupa una pàgina sencera amb una impressionant vista aèria on es contempla la majestuosa finca en què van descansar José María Aznar, Ana Botella i els fills del matrimoni.

 

La immobiliària no dóna informació sobre el preu i tampoc més detalls dels que apareixen a la revista, però, això sí, destaca que la "finca està perfectament equipada per a la vida moderna, tant en termes pràctics com per fer front a les exigències de seguretat i comunicació de l'expresident".

La finca de Son Camaró té una extensió de 23 hectàrees. La vivenda consta de cinc dormitoris, quatre banys, dos salons, menjador, cuina i saló de jocs. A més, l'exresidència d'estiu dels Aznar disposa d'un ampli garatge, piscina de 14 metres, calefacció radial sota terra, a més d'un gran jardí i terrasses.

 

Experts immobiliaris de Menorca consultats per aquest diari opinen que els que estiguin interessats a comprar la finca de Son Camaró hauran de pagar entre dos i tres milions d'euros.

 

linea.jpg

 

Un indi de 8 anys corre durant 75 quilòmetres per "demanar la pau al món"

 

Nova Delhi.-  Un nen indi de 8 anys va haver de ser atès diumenge per un equip mèdic d'emergència després de córrer durant 75 quilòmetres en un intent de cridar l'atenció i "demanar la pau al món", informa la premsa de l'Índia.

 

El nen, recolzat i animat per l'organització Rashtriya Oriya Yuvak Prathisthan (ROYP), pretenia cobrir els 80 quilòmetres que separen la població de Kalyan del famós monument de la porta de l'Índia, a Bombai.

 

Mesura de seguretat

 

Com a mesura de seguretat, dues ambulàncies seguien contínuament el nen per si defallia o patia algun accident. Només cinc quilòmetres abans d'aconseguir el seu objectiu, Mrityunjai Mandal no va poder més i es va desplomar, exhaust.

 

Les imatges de la premsa local han mostrat avui un nen prim, amarat de suor, que continua corrent amb una ganyota de dolor a la cara.

 

Nen prodigi de la marató

 

Fa pocs mesos va ser Buddhia Singh, el nen prodigi de la marató de 5 anys, qui gairebé va pagar amb la seva vida la dubtosa gesta de córrer 65 quilòmetres per captar l'atenció dels mitjans.

 

L'anomenada febre Buddhia s'ha estès per l'Índia i les organitzacions defensores dels drets infantils temen que el fenomen es generalitzi i sigui cada vegada més freqüent. Just abans de començar la marató, un excitat Mrityunjai havia declarat sentir-se capaç de córrer "no només 80 quilòmetres, sinó 100".

linea.jpg

DIJOUS 21 DE SETEMBRE DE 2006

La policia investiga la troballa d'un peu humà dins d'un mitjó i una bamba a la platja de Gavà

 

Gavà.-  Eren tres quarts de nou del matí quan una persona que passejava per la platja de Gavà davant del gimnàs Accura es va trobar l'os d'un peu, seccionat pel turmell, recobert amb un mitjó de color blanc i dins d'una vamba. Sorprès per aquesta peculiar troballa, va trucar a la policia.

 

Diverses dotacions de la comissaria de Castelldefels i de la policia científica es van adreçar a la platja per comprovar l'avís. També s'hi va traslladar el jutjat de guàrdia de Gavà, que s'ha fet càrrec de les diligències. El peu, que podria ser d'un número 40 o 41, està pendent de les anàlisis per part del metge forense, que haurà de confirmar si es tracta d'un os humà i, si és així, poder esbrinar a qui pertany.

 

La policia sospita que la troballa tindria relació amb els aiguats que hi ha hagut els últims dies, que van arrossegar moltes escombraries fins al litoral de Gavà. De fet, molt a prop d'on es va trobar la vamba van aparèixer els cadàvers d'una cabra i d'un gos. Segons diversos testimonis, a causa del mal temps ahir al matí no hi havia gaires persones a la platja. No obstant això, els comentaris sobre aquesta curiosa aparició es van estendre ràpidament i al migdia ja es comentava que les restes eren d'una cama sencera.

 

LA CAMA DE BLANES

 

Aquesta troballa té moltes semblances amb la cama que va aparèixer el 18 d'agost flotant al port de Blanes. En aquell cas, estava tallada arran de genoll i totalment descarnada a la zona de la tíbia i el peroné. En canvi, el peu estava ficat dins del mitjó i la sabata, de tipus esportiu i d'un color fosc, que s'havia conservat perfectament. Els Mossos sospiten que aquestes restes pertanyen a una noia que va caure o es va llançar al mar.

 

linea.jpg

 

Troba un lloro, intenta vendre'l i acaba detingut per apropiació indeguda

 

Tarragona.-  Haver trobat un lloro al carrer i voler-ne fer negoci. Aquest és l'error que va cometre un veí de Tarragona que la Guàrdia Civil ha detingut acusat d'un delicte d'apropiació indeguda i falsificació documental. L'home va cedir l'au a una botiga d'animals perquè li venguessin aportant documentació falsificada que n'acreditava la procedència legal, ja que es tracta d'una espècie protegida pel conveni internacional Cites. Va tenir la mala sort, però, que l'amo de la bestiola va veure'l a l'aparador de l'establiment, es va posar en contacte amb les autoritats i va demostrar que era seu i que se li havia escapat.

 

Al mes de febrer, un veí de Tarragona amo d'un lloro Amazonas autumnalis va veure'l per última vegada després que se li escapés. Algú, però, el va trobar i, amb la intenció de treure un profit econòmic d'aquella circumstància, va decidir dirigir-se a una botiga d'animals perquè aconseguissin vendre-li. Per acreditar la seva procedència legal, donat que es tracta d'una espècie protegida pel conveni internacional Cites, va lliurar als responsables de la botiga documentació falsa.

 

Uns mesos més tard, al juliol, el propietari del lloro, que sí que té tota la documentació en regla per tenir aquest tipus d'animals, va passar per davant de la botiga i el va reconèixer a l'aparador. Immediatament, es va posar en contacte amb el servei de veterinària de l'Ajuntament de Tarragona, que es va desplaçar fins a l'establiment amb els aparells necessaris per determinar si efectivament es tractava de la mateixa au. Com que portava un xip, van poder confirmar que era el que havia desaparegut. Va ser llavors quan va intervenir en el cas un equip del Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil (Seprona) que va entrevistar-se amb el propietari de la botiga, que va mostrar-los un paper de la cessió que el detingut, que segons va explicar-li havia comprat l'animal a Bonavista, els havia fet.

 

L'home va ser detingut acusat d'un delicte d'apropiació indeguda i falsificació documental. La Guàrdia Civil ha adreçat les diligències del cas al jutjat número 2 de Tarragona.

 

Protecció contra l'extinció

 

La convenció sobre el comerç internacional d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestres, coneguda com a Cites, és un acord internacional concertat entre els governs amb la finalitat de vetllar pel correcte funcionament del comerç internacional d'espècies d'animals i plantes silvestres perquè aquest no suposi una amenaça per a la seva supervivència. Alguns dels animals que hi estan inclosos, però, es poden adquirir tenint en compte la normativa de cada país, que estableix les quotes i el grau de protecció al qual es troben sotmesos.

 

linea.jpg

DIJOUS 14 DE SETEMBRE DE 2006

Venien ordinadors i entregaven maletes plenes de farina

 

Badalona.-  Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous a Badalona dues persones de nacionalitat italiana que venien ordinadors a domicili però que tenien un dispositiu preparat per lliurar al comprador una maleta amb farina, en lloc del material informàtic. Els dos detinguts eren a punt d'estafar un veí xinès del barri de Bufalà (ja havien pactat un preu de 500 euros per l'ordinador) quan un agent que passava per la zona i que estava fora de servei va detectar la trama. En una furgoneta tenien guardades unes 7 o 8 maletes preparades per lliurar-les com si continguessin un ordinador. En un primer moment es va detenir una de les dues persones i l'altra va fugir. Va ser localitzat quaranta minuts més tard. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, els detinguts, als quals s'acusa d'una temptativa d'estafa, no tenen antecedents per fets similars.

 

linea.jpg

 

Detingut l'atracador d'un banc que va robar 40 euros i va fugir en bicicleta a Canovelles

 

Barcelona.-  Els Mossos d'Esquadra han detingut a Canovelles (Vallès Oriental) un home que després d'entrar a robar en un banc va fugir del lloc en bicicleta. El detingut es va posar nerviós al no poder col·locar-se una mitja a la cara, i després d'amenaçar els empleats del banc, va marxar amb 40 euros en monedes.

 

El detingut és Luis L. G., de 41 anys i veí de Granollers, i els fets van passar dimecres passat, dia 6, quan va entrar en una entitat bancària del carrer Riera de Canovelles per robar.

 

Un cop dins, el detingut va intentar posar-se una mitja de licra al cap per amagar la seva identitat, però quan va veure que no ho aconseguia es va posar nerviós i violent, i va amenaçar els empleats, que li van entregar una capsa de monedes. L'atracador va agafar 40 euros i va marxar en bicicleta.

 

Fugida per la vorera

 

Els Mossos van aconseguir trobar-lo a les deu del matí circulant en bicicleta pel carrer Diagonal de Canovelles. L'home va intentar fugir a gran velocitat per sobre de la vorera, però els agents van aconseguir parar-lo i al registrar-lo li van trobar un parell de mitges de licra, una navalla i moltes monedes repartides per les butxaques.

 

L'home va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, i està previst que passi a disposició judicial al llarg del dia d'avui.

 

linea.jpg

 

Un enterramorts queda sepultat mentre preparava una tomba en un cementiri d'Holanda

 

L'Haia.-  Un enterramorts del cementiri de Zwolle (Holanda) ha quedat sepultat a la tomba que preparava quan la carreta que contenia la terra per segellar la fossa ha bolcat. L'allau de terra l'ha fet caure mentre era a l'interior del forat, fent els preparatius pertinents per a un enterrament. Posteriorment, la carreta li ha caigut al cap.

 

Afortunadament l'incident no ha tingut conseqüències greus, perquè un altre enterramorts del cementiri s'ha adonat del que ha passat i ha anat a auxiliar-lo.

 

El desenterrament ha durat aproximadament una hora i s'ha dut a terme amb èxit pels serveis d'urgències, sense que l'home patís més danys que un nyanyo al cap.

linea.jpg

DIJOUS 7 DE SETEMBRE DE 2006

El propietari de La Bruixa d'Or ha comprat un passatge per anar a l'espai

Girona.-  Si no hi ha contratemps el propietari de l'administració de loteria La Bruixa d'Or de Sort, Xavier Gabriel, es convertirà, a finals del 2008, en el primer turista espacial de l'Estat. El propietari d'aquesta famosa administració de loteria, prolífica en premis i en recaptació, vol compartir el viatge amb tothom i a partir del dia 17 començarà, des de Port Aventura, un periple d'un mes en el qual recorrerà diferents indrets de l'Estat per recollir els desitjos dels ciutadans. L'ha batejat amb el nom de la Ruta de les Il·lusions. I la seva intenció és emportar-se els somnis de la gent en el viatge i escampar-los entre les estrelles amb els millors dels desitjos. Gabriel afirma que darrere d'aquesta aventura hi ha, a més, una causa solidària. Confia que el ressò mediàtic del viatge li permetrà obtenir ajuts econòmics per a persones amb síndrome de Down i col·lectius de persones afectades per malalties rares de baixa prevalença.

 

Va ser l'any 1994 quan la fortuna va començar a somriure a aquesta administració de loteria de Lleida. Fins al 2005, La Bruixa d'Or havia repartit dos primers premis, un segon, dos tercers i dos cinquens del sorteig de Nadal. També ha repartit dos primers premis i un segon premi en el sorteig de Reis. En total, 900 milions d'euros. El periodista Francesc Canosa, autor del llibre Sort per a tots, viatge al país de La Bruixa d'Or, afirma que l'èxit espectacular del negoci de Xavier Gabriel no ha estat només gràcies a l'atzar sinó que també és perquè ha aprofitat amb encert els mitjans de comunicació per fer popular la seva administració i perquè ha sabut treure rendiment de les noves tecnologies.

 

El 1995 va començar a vendre loteria per Internet i el 22 de desembre del 2000 La Bruixa d'Or es va convertir en la primera administració de l'Estat que aconseguia distribuir milions a través de la xarxa per sort dels afortunats i també del seu propietari.

 

200.000 DÒLARS EL BITLLET

 

Gabriel farà el viatge en la nau VSS Enterprise, de la companyia aèria privada Virgin Atlantic, que té previst de començar els vols turístics a l'espai al llarg del 2008. El cost del bitllet és de 200.000 dòlars i per reservar un seient a la nau cal fer un dipòsit mínim de 20.000 dòlars. Cada vol portarà sis passatgers. Abans d'emprendre el viatge, en un pista al desert de Mohave, a Califòrnia, Gabriel farà diversos viatges als Estats Units per rebre formació. No obstant això, la companyia explica en la seva pàgina web que l'únic que necessiten els turistes espacials abans de la seva primera «experiència extraterrestre real» són uns quants dies de familiarització i algunes proves mèdiques. Virgin Galactic és una empresa fundada pel grup Virgin de l'excèntric multimilionari Richard Branson, que ha agafat el repte de desenvolupar el turisme espacial.

 

TRES VIATGERS I AVIAT, UNA VIATGERA

 

El milionari nord-americà Dennis Tito va ser, el 2001, el primer turista espacial. Va pagar 20 milions de dòlars a l'empresa Mir Corp per una estada d'una setmana a l'Estació Espacial Internacional. Un any després, el també milionari sud-africà Mark Shuttelworth va voler passar per la mateixa experiència a un preu similar. Va fer, a bord de l'Estació Espacial, algunes proves relacionades amb la sida. I el tercer i últim turista espacial va ser el nord-americà Gregory Olsen, un científic milionari que va fer el viatge a finals de l'any passat pagant també 20 milions de dòlars. El quart lloc d'aquesta breu però caríssima llista és previst que l'ocupi, el pròxim dia 18, una dona, l'empresària nord-americana d'origen iranià Anusha Ansar. La milionària, de 39 anys, haurà de pagar per aquesta aventura més que els seus predecessors: 21,6 milions de dòlars. La nord-americana volarà en el lloc d'un japonès que va ser descartat perquè no va superar les proves mèdiques.

 

linea.jpg

 

Un conductor llença davant la comissaria el parany del cotxe perquè l'hi havien immobilitzat per haver conduït begut

 

Tarragona.-  Els Mossos d'Esquadra van efectuar, des de la tarda de dissabte, quatre detencions per delictes contra la seguretat del trànsit a les comarques tarragonines. Entre ells, hi ha el cas d'un home que, després que li immobilitzessin el cotxe perquè li van detectar un nivell d'alcoholèmia superior al permès, va trencar el parany que retenia el vehicle i el va conduir fins a casa seva. L'infractor va ser detingut hores després, moment en què els agents van detectar que continuava conduint begut.

 

Els fets van tenir lloc a les cinc de la matinada de dissabte a Vallmoll, on els Mossos realitzaven un control d'alcoholèmia. El conductor va saltar el control, proferint, a més, insults contra els agents i amb gestos obscens. Els Mossos van perseguir l'infractor, que va intentar esquivar els policies fent ziga-zagues amb el vehicle, fins que finalment va aturar-se. Després de donar positiu en la prova d'alcoholèmia, i en trobar-se sol al vehicle, els agents van immobilitzar el cotxe i el van deixar al voral amb un parany col·locat. Hores després, a la tarda, els Mossos van descobrir que el cotxe no era al lloc on havia estat retingut, ja que l'infractor se l'havia endut a casa. L'home, a més, va passar per davant de la comissaria i hi va llençar el parany trencat. Un cop localitzat, l'infractor va tornar a donar positiu en el test d'alcoholèmia, i va ser detingut, a més, per desobediència greu i danys.

 

linea.jpg

 

Llancen monedes contra un cotxe policial i claus per rebentar-los les rodes durant una persecució

 

Reus.-  Uns lladres de cotxes van fer servir tot el que tenien a mà per intentar fugir dels Mossos durant una persecució entre Reus i la Canonja. Els van llançar monedes als vidres i també claus per rebentar-los les rodes.

 

Els fets van passar a les tres de la matinada d'ahir al barri de Sant Josep Obrer, a Reus. Una patrulla de Mossos va veure dos homes dins d'un Lancia amb una actitud sospitosa i va començar a seguir-los. Quan el conductor se'n va adonar, va fugir a gran velocitat per la carretera T-3105 en direcció a la Canonja i no va fer cas de les indicacions dels agents perquè s'aturés. Durant la persecució, els policies van demanar ajuda a altres companys, però va ser llavors quan els ocupants del Lancia van començar a llançar monedes i claus. Van impactar algun cop contra el vidre dels Mossos, però no van trencar-ne cap. Això sí, van poder punxar la roda d'un cotxe amb els claus que deixaven anar al mig de la carretera.

 

La persecució es va acabar a la Canonja quan els policies van poder aturar el turisme. Llavors, van comprovar que el contacte per engegar el vehicle estava forçat i van sospitar que els dos ocupants l'havien robat i per això havien fugit a gran velocitat quan van veure la policia. Van demanar informació sobre el cotxe a la Policía Nacional, la qual va verificar que el Lancia havia estat sostret. Arran d'aquesta situació, els dos ocupants, de 31 i 34 anys, van ser detinguts pels Mossos i la Policía Nacional es va fer càrrec d'ells.

 

DIVERSOS DELICTES

 

Els dos sospitosos estan acusats de furt i ús de vehicle, atemptat i desobediència als agents de l'autoritat i també d'un delicte contra la seguretat del trànsit arran de la seva temerària fugida per la T-3105.

 

 linea.jpg

 

DIJOUS 31 D'AGOST DE 2006

Una dona oblida la targeta en un restaurant de Salt i tres empleats la utilitzen per pagar en un bordell

 

Salt.-  Oblidar-se la targeta de crèdit en algun restaurant pot ser molt perillós. Això és el que deu pensar una dona que va perdre la targeta en un d'aquests locals a Salt i després va veure com li havien carregat 570 euros d'un bordell de Girona. Segons els Mossos, tres treballadors d'aquest negoci van aprofitar-se del descuit de la dona per apropiar-se de la targeta i anar de

franc amb prostitutes. Tots tres van ser enxampats i la policia els va detenir entre abans-d'ahir i ahir.

 

Tota aquesta història surrealista va començar el diumenge dia 20 d'agost quan la dona va perdre la targeta de crèdit i els Mossos de la unitat d'investigació van tenir-ne coneixement. El curiós de tot plegat és que aquell mateix dia es van efectuar uns pagaments en un pis de prostitutes a Girona, on la dona no havia estat mai. Per tant, els agents van intentar esbrinar qui s'havia fet passar per la denunciant i s'havia gastat 570 euros en el prostíbul.

 

Els policies van estirar el fil i van verificar que la dona no havia perdut la targeta, sinó que se l'havia oblidat en un restaurant de Salt i suposadament alguns treballadors se n'havien aprofitat per anar a un bordell i pagar els serveis amb els diners de la dona. Van poder fer-ho perquè ningú del local va verificar de qui era la targeta.

 

SENSE EFECTE LA DETENCIÓ

 

Els Mossos van buscar aquests empleats i dijous al matí van detenir els dos primers, dos nois de 18 i 19 anys. I ahir van enxampar l'últim implicat, que té 22 anys. Els tres detinguts, veïns de Girona i dels quals no consten antecedents, estan acusats dels delictes d'estafes bancàries, apropiació indeguda i falsificació documental.

Finalment, els Mossos van deixar sense efecte la detenció en espera que el jutge citi a declarar els tres joves perquè donin la seva versió dels fets.

 

linea.jpg

 

El detingut per haver atracat cinc botigues de Girona era vigilant d'un centre comercial de Salt

 

Salt.-  El jove de 28 anys que des de divendres és a la presó acusat d'haver atracat a punta de ganivet cinc botigues de Girona feia de vigilant de seguretat al centre comercial Espai Gironès, a Salt. El noi, veí de Girona, havia deixat de treballar-hi abans de l'estiu, just quan hauria començat a cometre els cinc assalts en establiments de la zona de la Salle de Girona. A banda dels atracaments, els Mossos d'Esquadra acusen el jove d'haver estrebat una bossa de mà a Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) i d'haver fet servir una targeta de crèdit que hi va trobar per treure diners en caixers automàtics.

 

Ara fa just un any el sospitós, Óscar Úbeda Gregori, va superar les proves per ser vigilant de seguretat, convocades pel Ministeri de l'Interior. Va començar a treballar com a vigilant a l'Espai Gironès i, cap a la primavera, va agafar la baixa laboral i va plegar. És en aquest moment, al juny, quan el jove hauria començat a cometre els cinc assalts en botigues de la zona de l'Eixample de Girona que li imputen els Mossos d'Esquadra.

 

Els comerços de Girona que el jove hauria atracat són als carrers de la Rutlla, Maluquer Salvador, Migdia i Sant Joan Baptista de la Salle. El noi actuava sol i, ensenyant un ganivet, exigia a l'encarregat de l'establiment que li donés els diners de la caixa enregistradora. Un cop aconseguia el botí, fugia i es canviava de roba. El jove detingut viu al carrer del Carme, a pocs minuts de les botigues atracades, fet que li hauria facilitat que es pogués canviar la indumentària amb rapidesa.

 

L'últim assalt va tenir lloc dimecres passat en una botiga de regals i complements del carrer Maluquer Salvador. Tant la descripció que els testimonis van fer de l'atracador com la manera que s'havia produït el robatori coincidien amb els altres quatre assalts. Amb aquests indicis, dijous els Mossos d'Esquadra van detenir Óscar Úbeda al carrer del Carme. L'endemà va ingressar a la presó per ordre del jutge. Està acusat de cinc robatoris amb intimidació (als comerços de Girona) i d'un robatori amb força (l'estrebada d'una bossa a Sant Adrià de Besòs). Malgrat que el jove detingut no té antecedents delictius, l'any 2003 va ser denunciat per una falta de lesions.

linea.jpg

DIJOUS 24 D'AGOST DE 2006

El Papa diu que treballar molt pot ser dolent

 

Roma.-  "Massa feina endureix el cor". Amb aquestes paraules, citant els escrits d'un sant, es va expressar ahir el Papa durant la tradicional oració de l'Angelus, pronunciada des de la seva residència d'estiu, a la localitat italiana de Castel Gandolfo.

 

Benet XVI va assegurar als pelegrins que l'escoltaven que massa feina pot ser dolenta. I per a això va recórrer a un text escrit per sant Bernat de Chiaravalle al segle XII, en el qual es recomana evitar "el perill d'una excessiva activitat", davant el risc de "sofriment de l'esperit, encongiment de la intel.ligència i dispersió de la gràcia".

"Aquesta advertència és vàlida per a qualsevol feina, fins i tot les inherents al govern de l'Església", va afegir Ratzinger en al.lusió al descans que viu aquests dies.

El Papa va rememorar sant Bernat aprofitant que ahir es commemorava la seva festivitat al calendari catòlic i el va qualificar de "gran doctor de l'Església". També va recordar que es va retirar als 25 anys a un monestir cistercenc per dedicar-se a la contemplació i va enviar una carta al pontífex de l'època, Eugeni III, on l'alertava sobre els riscos de la feina excessiva.

Benet XVI va dir que s'ha de tenir temps per a altres ocupacions com, en el seu cas, "la pregària i la contemplació".

 

linea.jpg

 

Quatre nois beguts es divertien al Bruc llançant pedres als vehicles que circulaven per l'A-2

 

El Bruc.-  Un noi de 18 anys i tres menors d'edat, tots sota els efectes de l'alcohol, van tenir l'ocurrència de passar una estona divertida llançant pedres als vehicles que circulaven per l'A-2 al seu pas pel Bruc (Anoia). La distracció se'ls va acabar aviat, quan una de les pedres va impactar al cotxe d'un agent dels Mossos d'Esquadra fora de servei, que els va detenir in fraganti.

 

Els fets van passar a la una de la matinada de dimecres, al punt quilomètric 572, al terme municipal del Bruc. Els quatre joves, amagats entre els matolls al costat de l'autovia, llançaven pedres als vehicles que circulaven en direcció a Lleida. Un dels rocs va impactar contra una finestra del cotxe del mosso fora de servei, i va fer que el vidre es trenqués en mil bocins i que ell hagués de fer una maniobra brusca per no xocar contra les tanques metàl·liques. L'agent va aturar el cotxe, va baixar i, rere seu, va veure com altres cotxes també rebien l'impacte de pedres. Tant ell com els altres conductors es van posar a buscar els autors de l'apedregament pels camps i zones de matolls que voregen l'autovia, fins que van sentir les veus d'algú amagat entre els matolls. L'agent s'hi va atansar i va veure tres nois ajupits, mentre un quart intentava fugir corrents, que els conductors perjudicats van atrapar. L'agent es va identificar i els va detenir com a suposats autors d'un delicte contra la seguretat del trànsit i per un delicte de danys a deu vehicles. Poc després van arribar dues patrulles dels Mossos, que van traslladar-los a dependències policials. Els tres menors van ser deixats en llibertat el mateix dimecres. El major d'edat, nascut a Barcelona i veí de Sabadell, tot i que també va sortir en llibertat, està en espera de comparèixer davant del jutge.

linea.jpg

DIJOUS 17 D'AGOST DE 2006

Uns pescadors russos asseguren que han trobat les restes d'un gran animal marí desconegut

 

Moscou.-  Uns pescadors de l'illa de Sakhalín, a l'extrem oriental de Rússia, han trobat les restes d'un enorme animal marí desconegut, segons ha informat Vladímir Bedjíssov, director del departament de Cultura de la regió de Sakhalín.

 

"Un dels pescadors va intentar identificar la troballa amb l'ajuda d'una enciclopèdia i, tot sorprès, va descobrir que l'animal s'assembla a un plesiosaure (rèptil marí prehistòric)", ha dit Bedjíssov en declaracions a l'agència Interfax.

 

L'animal, segons el testimoni dels pescadors, fa gairebé set metres de longitud, té la pell de color gris fosc i coberta d'un borrissol d'uns 5 centímetres.

 

La cua del monstre marí, trobat en una de les ribes de l'estret Tatarski, fa un metre de llarg per 40 centímetres d'ample. Bedjíssov ha anunciat que avui mateix un especialista del museu de Iujno-Sakhalinsk, la capital de Sakhalín, es desplaçarà al lloc de la troballa.

 

linea.jpg

 

La policia investiga si els narcos van usar un submarí a Vigo

 

Santiago de Compostela.-  Un veí va avisar ahir la Guàrdia Civil després de trobar a la ria de Vigo un submarí d'uns 10 metres d'eslora, sense tripulació i amb el motor engegat.

 

Els agents van decomissar el submergible amb la sospita que podria haver estat utilitzat per traficar amb droga, una pràctica inusual a Espanya però que es comença a estendre per l'Amèrica Llatina.

 

Una vegada traslladat al port de Vigo, la Guàrdia Civil va examinar l'embarcació, que va ser coberta amb una lona pels agents. En la primera inspecció visual que van realitzar no hi van localitzar estupefaents, però la recerca continuava ahir al vespre.

 

El submergible, segons els agents, té una construcció que no té res a veure amb la que es realitza a les drassanes convencionals.

 

L'any 2003, també a Galícia, la Guàrdia Civil va localitzar al mar un batiscaf "de fabricació casolana" que comptava amb uns potents motors. En aquella ocasió, els agents van sospitar que una xarxa colombiana tenia pensat introduir droga amb el petit submarí --no més gran que una banyera-- des d'un vaixell nodrissa.

 

A COLÒMBIA

 

Burlar els controls sota el mar està començant a ser una cosa freqüent en països com Colòmbia. El març de l'any passat, la policia va descobrir al municipi de Tumaco un submarí rudimentari que estava sent construït pels narcos. La nau hauria tingut capacitat per transportar una càrrega de fins a 10 tones.

 

Mesos més tard, els agents colombians van decomissar un "aparell submergible" que era arrossegat per una altra embarcació i que portava al seu interior 2,2 tones de cocaïna. I abans, el 2000, la policia colombiana va trobar un submarí de 36 metres de llarg i quatre d'alt amb capacitat per albergar 15 tones de cocaïna.

linea.jpg

DIJOUS 10 D'AGOST DE 2006

Un rentaplats italià rebutja una herència de 2,5 milions d'euros

 

Roma.-  Un italià emigrat a Londres ha sabut, gairebé després de 10 anys, que la seva mare li va deixar una herència de 2,5 milions d'euros, però ha decidit continuar amb el seu ofici de rentaplats i rebutjar els diners, a causa de la mala relació que tenia amb ella, segons ha informat la premsa local.

 

El cas va saltar als mitjans a finals de juliol, quan un advocat italià va publicar un anunci en alguns diaris britànics per localitzar Angelo Piroddi, que va marxar de la seva Sardenya natal el 1989. Les últimes notícies que se'n tenien eren des de Londres, quan va escriure per última vegada a la seva mare, el 1992.

 

"Si el coneixeu, l'hi heu de dir. Ell no ho sap", indicava l'anunci amb què es buscava Piroddi. El que no sabia és que la seva mare, morta el 1998, li havia deixat una herència de 2,5 milions d'euros, que estava a punt de perdre per una reclamació de les seves ties.

 

Segons informa avui el diari italià La Stampa, Piroddi ha estat localitzat per un periodista d'un mitjà britànic a qui ha dit clarament que no vol l'herència.

 

Reclamació de les ties

 

"Jo no vull aquests diners, els donaré a algú. No estimo les persones que m'han deixat aquesta herència. La meva mare em va crear sempre problemes quan era viva i me'ls continua creant fins i tot ara que és morta", ha indicat al diari.

 

Piroddi viu de manera humil a la localitat de Reading, on es dedica a rentar plats, el mateix ofici que tenia quan li va escriure a la seva mare una última carta en què li deia que era a Londres i que no el busqués mai més.

 

La seva mare el va nomenar en el seu testament hereu únic, i va deixar clar que no volia que els seus diners anessin a parar a les seves germanes, les quals l'any passat, i després de 15 anys sense notícies del seu nebot, van decidir reclamar l'herència. 

 

linea.jpg

 

Un guàrdia civil, expulsat per assetjar amb multes el cap de la seva dona

 

Madrid.-  El Tribunal Suprem ha confirmat la decisió del Ministeri de Defensa d'apartar del servei un caporal de la Guàrdia Civil de Madridejos (Toledo) que va inventar una multa per conducció temerària contra el cap de la seva dona, després d'haver-lo amenaçat de "perseguir-lo cada dia i fer-li la vida impossible" si acomiadava la seva cònjuge.

 

El tribunal considera proporcionada la sanció imposada al caporal, entre altres arguments "pels perjudicis causats a un ciutadà i l'ús abusiu de l'autoritat com a mitjà de pressió per a la satisfacció d'interessos personals".

 

El 28 d'abril de 2003, el caporal de Trànsit Fernando R. C. va anar a les instal.lacions del supermercat Mercadona de Madridejos per convèncer el coordinador que no acomiadés la seva dona, empleada de la botiga, que havia estat advertida per la seva falta de compromís professional.

 

En la conversa, el caporal es va anar alterant fins al punt que va recordar al coordinador la seva condició de guàrdia civil i el va advertir que pel poder que tenia podia "perseguir-lo tots els dies i fer-li la vida impossible" si acomiadava la seva dona.

 

450 EUROS Poques hores després, el caporal, que estava de servei, va formular una denúncia contra el cap de la seva dona per conduir de manera temerària. La infracció denunciada podia ser sancionada amb 450 euros i suspensió del carnet de conduir per un mes. El denunciat, que quan presumptament va cometre la infracció estava treballant, va formular la queixa corresponent.

Posteriorment, el caporal va tornar a entrevistar-se amb el cap de la seva dona, que per la tensió va estar a punt de ser traslladat a una altra ciutat.

 

linea.jpg

 

DIJOUS 3 D'AGOST DE 2006

 

El cap de l'oposició de Bonmatí i el discurs de mai no acabar

 

Bonmatí.-  Durant el ple de nomenament de Joan Grabulosa (CiU) com a nou alcalde de Bonmatí, el cap de l'oposició, l'independent Josep Pujolràs, va llegir un discurs que portava imprès. En girar la primera pàgina no es va adonar que l'havia fotocopiat dues vegades, i va tornar a llegir gairebé tot el full repetit sense adonar-se'n.

 

linea.jpg

 

Els detenen a Olot perquè venien anells de llautó com si fossin d'or

 

Olot.-  Una patrulla dels Mossos va detenir un home i una dona, romanesos, d'entre 47 i 50 anys, que provaven d'enredar una dona gran a Olot oferint-li anells d'or que en realitat eren de llautó. En demanaven 500 euros i la dona no en va voler saber res, però la van agafar pel braç perquè s'aturés i els policies ho van veure, i quan s'hi van acostar la parella va arrencar a córrer. Els agents els van atrapar i un cop aturats els van trobar, entre l'un i l'altre, 31 anells daurats i un collaret que havien comprat en un mercat ambulant a menys d'un euro la peça. Tots dos van acabar detinguts per un presumpte delicte d'estafa en grau de temptativa.

 

linea.jpg

 

Iberia extravia les cadires de rodes de dos passatgers

 

Barcelona.-  Sis integrants del Grup Editor de la Revista del Discapacitat (GERD) van passar ahir prop de tres hores a l'aeroport del Prat esperant que Iberia els tornés les cadires dels dos membres de grup. Les cadires, que viatjaven amb l'equipatge dels altres passatgers, es van extraviar a la Terminal 4 de l'aeroport de Barajas, on s'havia de realitzar el transbord del seu vol provinent de Panamà, amb destí a Barcelona. Van arribar en un altre vol.

 

Luis Pla, de malnom Tano, es va queixar de la falta de suport que reben els discapacitats als aeroports espanyols, en què els proporcionen cadires de rodes que estan "en un estat lamentable", per traslladar-los des de la cabina de l'avió fins que poden recollir les pròpies amb la resta de l'equipatge, i viceversa. "Són ferralla --va dir Pla, indignat--. He vist cadires fins i tot amb la roda trencada. Aquest no és el servei que mereixen els discapacitats".

 

PROJECTES DE COOPERACIÓ

 

Els treballadors de GERD estaven a l'estranger des del 29 de maig: un mes a Cuba, col.laborant en un projecte de fabricació de cadires de rodes, i des del 25 de juny fins ahir a Guatemala, implicats en un altre programa de cooperació amb minusvàlids de Llatinoamèrica. A Costa Rica van agafar l'avió que els portaria a Panamà i després a Barajas. A les 25 hores de vol que portaven a sobre, se n'hi van sumar tres més per la pèrdua. "Hem tingut converses amb Iberia perquè recolzi els nostres projectes", va explicar Pilar Martínez, compressiva amb "l'error" del personal de la companyia.

 

linea.jpg

 

DIJOUS 27 DE JULIOL DE 2006

 

Més de 21.000 euros d'indemnització per a un veí de Móra ferit per l'explosió d'un encenedor

 

Tarragona.-  La secció tercera de l'Audiència de Tarragona ha condemnat la Companyia Internacional d'Artefactes del Fumador a indemnitzar amb més de 21.000 euros un veí de Móra la Nova que, el mes de juliol del 2002, es va fer danys oculars irreversibles quan li va explotar un encenedor de la marca Tardard que havia deixat feia uns minuts al damunt del tauler de control del cotxe que conduïa. Els fets van passar sense que l'estri fos manipulat i a causa de la intensa calor que feia aquells dies.

 

La sentència dictada per l'Audiència estima el recurs que va presentar al seu dia el damnificat contra la denegació de la indemnització que reclamava per la minusvalidesa –un 14%– que li va provocar l'accident. En concret, la víctima va demandar la importadora de l'encenedor i la seva companyia asseguradora. La resolució considera que està acreditat que el producte era defectuós «perquè als encenedors se'ls ha d'exigir la garantia que no explotaran pel sol fet d'haver estat exposats breument al tauler de control d'un cotxe encara que sigui un calorós dia del mes de juliol».

 

La sentència recorda que els motius que van ocasionar l'accident són un problema en la fabricació de l'encenedor i un disseny incorrecte, sense que l'empresa distribuïdora hagi pogut acreditar que el producte hagués superat els pertinents controls de qualitat.

 

Per aquest motiu, condemna la companyia que importa i comercialitza a l'Estat espanyol aquests tipus d'encenedors a indemnitzar la víctima amb 21.104 euros. Així mateix, fixa en un 20% el tipus d'interès que haurà d'abonar l'asseguradora Plus Ultra per no haver pagat cap quantitat al perjudicat després de més de dos anys des de la data en què van passar els fets.

 

linea.jpg

 

Científics xinesos estudien enviar cucs de seda en les futures missions a la Lluna per alimentar els astronautes

 

Pequín.-  Els nord-americans ja fa temps que van anar a la Lluna, però no amb la carmanyola plena de cucs de seda. El cop d'efecte amb què la Xina sorprendrà novament el món són aquests insectes larvaris, que podrien ser la base alimentària dels taikonautes (astronautes xinesos) que el 2020 posin rumb al satèl.lit. Això, entre altres coses, s'està discutint molt seriosament en la 36a Assemblea Científica Internacional per a la Investigació Social, que té lloc a Pequín.

 

Repulsió a part, tot són avantatges. "Des d'un punt de vista nutricional, tenen un alt contingut proteic i l'organisme els assimila de manera eficient". Són opinions de l'investigador Yang Yunan a l'agència Xinhua que recull Efe. No tan sols això. Són fàcils de criar, creixen ràpidament i no necessiten grans superfícies, un avantatge innegable en les asfixiants naus espacials. Yang també ressalta la higiene d'aquests animals: "No fan pudor ni produeixen deixalles".

 

Els cucs de seda van ser elegits per a la dieta espacial perquè cinc exemplars aporten les mateixes proteïnes que un ou i els seus capolls porten vuit aminoàcids vitals per a l'home. Aquestes proteïnes animals superen les limitacions de la dieta de blat o soja que investiguen els EUA. Altres potències aeroespacials estudien criar a l'espai eriçons de mar, serps o tritons.

 

Els cucs xinesos que acompanyin els astronautes no seran pioners. L'honor el tenen des del setembre els que durant 18 dies van viatjar a bord d'un satèl.lit. La idea va ser d'un estudiant i aviat va captar l'atenció dels científics.

 

La mil.lenària indústria de la seda es va veure en perill fa anys per l'augment de consum dels cucs. La premsa va culpar d'això el gran poder adquisitiu dels xinesos, que els permetia acompanyar el bol d'arròs d'una dieta variada. "La gent no sap el mal que causa a una indústria admirada durant segles. La seva afició és preocupant", va explicar un historiador. El Govern xinès va anunciar fa dos anys que construiria 200 camps de cria de cucs.

 

Menjar de tot

 

Encara que a la majoria de xinesos no els agraden els cucs, és freqüent veure'ls als mercats. Exemplifiquen el proverbi: "A la Xina es menja tot el que vola, menys els avions; tot el que té quatre potes, menys les taules, i tot el que neda, menys els vaixells".

 

linea.jpg

 

DIJOUS 20 DE JULIOL DE 2006

 

Bush, sorprès amb el micro obert quan qualificava de "merda" el conflicte del Pròxim Orient

 

Sant Petersburg.-  El president nord-americà, George Bush, ha estat sorprès gràcies a un micròfon que estava obert sense que ell ho sabés, quan li ha dit a Tony Blair que Síria hauria de pressionar Hezbol·là per aturar "aquesta merda", així com que la seva secretària d'Estat, Condoleezza Rice, aniria aviat al Pròxim Orient.

 

La conversa ha tingut lloc a Sant Petersburg, on els dos mandataris han participat en la cimera del G-8.

 

— Crec que Condi [en referència a Rice] hi anirà molt aviat —ha dit Bush.

 

— Bé, això és el més important; costarà temps tirar això endavant —li ha contestat Blair.

 

El primer ministre britànic ha afegit que Rice “ha de tenir èxit” si al final viatja a la regió, i Bush ha replicat:

 

— El que han de fer és aconseguir que Síria obligui Hezbol·là a aturar aquesta merda.

 

Instants després, el president nord-americà s'ha adonat que el micròfon estava obert i l'ha apagat, però en aquell moment els periodistes ja havien recollit la conversa, que s'ha produït durant el dinar dels mandataris.

 

linea.jpg

 

Enxampen dos cops en una hora un conductor begut amb cotxes diferents

 

Girona.-  Veure-ho per creure-ho. Els Mossos d'Esquadra van enxampar ahir al matí dues vegades en una hora un conductor begut que anava amb cotxes diferents. Primer, els agents van aturar-lo en un control a Llagostera i quan van comprovar que l'home triplicava la taxa d'alcoholèmia permesa van impedir-li continuar conduint i un company seu va agafar el vehicle. Però una hora després, la mateixa patrulla de trànsit va tornar a veure el conductor amb un vehicle diferent. El van tornar a parar i va haver de repetir la prova d'alcoholèmia. El resultat, el mateix: superava tres cops el màxim permès. Per tant, l'home, un veí de Llagostera de 42 anys, s'exposa a perdre els 12 punts del carnet, ja que li podrien treure dos cops 6 crèdits per les dues infraccions.

 

Els Mossos d'Esquadra tenien muntat ahir al matí un control d'alcoholèmia al punt quilomètric 93,2 de la carretera C-35, a Llagostera. A tres quarts de vuit, van aturar una furgoneta Ford Trànsit, amb plaques de matrícula de l'Estat espanyol. El conductor era un veí de Llagostera de 42 anys, el qual va triplicar el màxim permès en la prova d'alcoholèmia (el límit està en 0,25 mg/l). Els agents van denunciar-lo administrativament per una alcoholèmia positiva i la sanció pot comportar la pèrdua de sis punts, una multa de 600 euros i tres mesos de retirada del permís de conduir. Una vegada va acabar tota la paperassa, la Ford Transit va poder marxar perquè un acompanyant del conductor es va fer càrrec de la conducció.

 

Una hora més tard, la mateixa patrulla de trànsit, que ja havia desmuntat el dispositiu, va tornar a veure el conductor begut que conduïa un altre cotxe. Circulava per la mateixa via que abans i van aturar-lo a només mig quilòmetres de la zona on anteriorment s'havia organitzat el dispositiu. Com en l'altra vegada, l'home va haver de sotmetre's a la prova d'alcoholèmia i el resultat va ser gairebé idèntic. Per tant, els agents van denunciar-lo per segona vegada. La sanció podria ser la mateixa i també podria tornar a perdre sis punts.

 

linea.jpg

 

2.285 xinesos canten 118 hores seguides i baten el rècord Guinness

 

Pequín.-  Un grup de 2.285 cantadors ciutadans xinesos es van anar rellevant fins a aconseguir cantar sense parar 118 hores seguides (gairebé cinc dies), i van establir un nou rècord Guinness en l'apartat de proeses humanes, informa la premsa oficial.

 

Els cantants es van donar cita en un centre comercial de la ciutat de Xangxa, capital de la província central xinesa de Hunan, per batre un rècord que estava fixat en 100 hores, segons l'agència oficial Xinhua.

 

L'últim dels participants va finalitzar la seva cançó a les 18.00 hores (10.00 GMT) de divendres i va completar així les 118 hores esmentades, dues més del que inicialment s'havia planejat.

 

Un canal de televisió local va gravar tot l'esdeveniment i enviarà el vídeo a l'oficina central del Guinness a Londres --ja molt familiaritzada amb xinesos que volen batre rècords-- perquè la nova marca sigui homologada i publicada al famós llibre.

 

Tots els participants van entonar una cançó completa, i no hi va haver dues melodies iguals, ja que les dues condicions eren necessàries perquè el rècord fos acceptat pels editors del llibre britànic.

 

S'autoritzava que hi hagués lleugeres pauses entre cançó i cançó, però aquestes no podien excedir els 30 segons, segons les estrictes normes del Guinness.

 

Si la província de Hunan aconsegueix que el seu rècord sigui acceptat, no serà la primera marca musical que aconsegueixi, ja que el 2004 va obtenir el conjunt més gran de persones cantant a l'uníson: 100.000 veus van entonar a cor en aquesta regió la cançó folklòrica Riu Liuyang.

 

Però no només els rècords relacionats amb el cant desperten l'interès dels xinesos, molts d'ells ansiosos de figurar com sigui al llibre Guinness.

 

linea.jpg

 
DIJOUS 13 DE JULIOL DE 2006
 
Cirurgians de Barcelona operaran un home mexicà que pesa 550 quilos
 
Barcelona.- Un equip de cirurgians del Centre Laparoscòpic de Barcelona (CLB) operarà el ciutadà mexicà Manuel Uribe, que pesa uns 550 quilos, per introduir-li un bypass gàstric per solucionar la greu obesitat que té. L'operació, segons informa el centre mèdic, serà coordinada pel doctor Carles Ballesta, director del CLB, i es realitzarà a les instal•lacions del Centre Mèdic Teknon a finals d'any, segons estimen els facultatius. Avui un equip de metges del centre barceloní es reunirà amb els nutricionistes que fins ara han atès Uribe i també amb especialistes de l'estat de Nuevo León (Mèxic) per determinar els terminis i la manera amb què el pacient se sotmetrà a l'operació i els detalls de la logística del seu trasllat fins a Barcelona. L'interès del CLB en Uribe va començar a principis d'any quan el mexicà va fer una crida a través dels mitjans de comunicació per sol•licitar ajut mèdic per reduir l'obesitat. Els metges barcelonins van anar al maig a la casa d'Uribe per examinar-lo i van concloure que es podia operar a Barcelona si seguia una dieta molt estricta i aconseguia abaixar el pes fins a 400 quilos. Fins ara, Uribe, de 41 anys, n'ha reduït 60. El CLB, que va ser creat l'any 2000, ha operat pacients que tenien fins a 371 quilos. Uribe viu a la ciutat industrial de San Nicolás de los Garza estès al llit ja que no es pot desplaçar a causa del pes. Això no li impedeix dur el seu negoci de venda per Internet.
 
linea.jpg
 
Una dona de Badalona s'inventa que la tenen retinguda per treure diners del compte de la sogra
 
Badalona.- Una dona de Badalona, la identitat de la qual no ha estat revelada, es va inventar a principis d'aquesta setmana que dues persones la tenien retinguda en un caixer d'una entitat bancària del barri de Sant Crist de Can Cabanyes. La dona pretenia aconseguir el número secret de la targeta de crèdit de la seva sogra, per sostreure-li diners.

Els fets van passar dilluns. La veïna de Badalona estava sola a casa de la seva sogra quan va detectar unes targetes de crèdit. La sogra, en aquell moment, era fora, en una segona residència que té. La dona es va traslladar a un caixer proper amb la voluntat de treure diners del compte de la seva sogra. Va observar, però, que no encertava el número secret. Va ser aleshores quan se li va ocórrer trucar a la mare de la seva parella i possible víctima de l'estafa inventant-se que dos homes la tenien retinguda en un caixer i que amenaçaven de fer-li mal i fins i tot violar-la si no els donava els diners que li demanaven.

La sogra va respondre a la trucada de la seva jove però, no se sap per què, no va fer cas de l'avís i va donar allargues a la suposada víctima.

La dona, veient que el seu pla havia fracassat, va trucar als Mossos d'Esquadra amb la voluntat de denunciar els fets, probablement perquè aquests semblessin més verídics. La policia autonòmica de Badalona va derivar el cas al seu grup d'investigació, que es va posar en contacte amb la dona. Ràpidament van detectar diverses contradiccions en l'explicació dels fets i van interpretar que tot era fruit d'una mentida per sostreure diners a la sogra.

Els Mossos d'Esquadra han presentat diligències al jutjat. No li poden imputar una denúncia per simulació de delicte atès que la dona no va arribar a interposar-la.


Actualitzat per APUNTDEPETAR

WEB NO OPERATIU DES DEL 27 DE DESEMBRE DEL 2007
 
 

Última actualització: